DOS strijdend ten onder tegen Leevoc · Foto('s): Sake Beerstra

DOS strijdend ten onder tegen Leevoc

zondag 26 maart 2017

Het herenteam van DOS heeft zaterdag niet voor een stunt kunnen zorgen tegen koploper Leevoc. In een duel waarin de Kollumerzwagers het achterste van hun tong lieten zien, beschikten de Leeuwarders uiteindelijk over meer kwaliteit. Zij namen na een slechte eerste set het heft in handen en stevenden vervolgens, ondanks nog een sterke derde set van DOS, op een regelmatige 1-3 (25-18, 14-25, 19-25, 10-25) overwinning af.

Coach Appie Hietkamp beschikte ook in deze wedstrijd over een volledige en fitte selectie en posteerde derhalve Peter Wolters, Kees Kloosterman, Douwe Kooistra, Gerrit de Beer, Wouter de Vries en Cornelis van Slageren op hun vaste posities. Oudgediende Jan van Slageren nam ditmaal als reserve plaats op de bank. De ploeg begon furieus aan het duel, Leevoc werd met prima services en tactische ballen in het centrum en aanvallen langs de lijn een tijdlang zoek gespeeld. Aan het eind van de set kwam de ploeg nog terug in de set door enkele goede midaanvallen, maar was het te laat voor een inhaalslag.

In de tweede set waren de Leeuwarders wakker, het tempo werd opgeschroefd en dat was met name aan de service te merken. Deze werd wat strakker en sneller over het net gespeeld en daar hadden de verdedigers van DOS de gehele set grote moeite mee. Er werden wel wat mooie aanvallen opgezet, maar de ploeg kon geen rol van betekenis spelen in deze set.

De derde set werd de apotheose van de tweestrijd, DOS had de problemen in de verdediging onder controle en kon zich tot aan 19-19 uitstekend meten met de ongenaakbare koploper van de promotieklasse C.  Net op het punt dat DOS zelfs door leek te drukken naar setwinst, werden er plotseling enkele passfouten gemaakt. Binnen  vijf minuten was al het goede werk in deze set voor niets geweest. Deze klap kwam de ploeg in de vierde set niet meer te boven. Leevoc speelde de set professioneel uit en liet geen spaan heel van de Kollumerzwagers.

Ondanks de teleurstelling die toch bij de thuisploeg overheerst, kan men tevreden zijn met het verdiende punt. De ploeg staat daardoor op de vijfde plek met vijftig punten uit negentien duels en mag komende zaterdag in de uitwedstrijd in Easterein tegen Covos opnieuw proberen de voorsprong op de concurrentie in de subtop  te vergroten.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00