DOS stunt tegen COVOS · Foto('s):

DOS stunt tegen COVOS

zondag 23 november 2014

Het eerste herenteam van DOS heeft zaterdag voor een stunt gezorgd in de promotieklasse C door hoogvlieger COVOS met 2-3 (25-15, 25-23, 22-25, 23-25, 12-15) te verslaan. De Kollumerzwagers kwamen 2-0 achter in sets, maar deden de wedstrijd kantelen door voor elk punt te blijven gaan.

Coach Appie Hietkamp kon beschikken over een volledig fitte selectie en startte met Hielke Broersma, Wouter de Vries, Kees Kloosterman, Cornelis van Slageren, Gerrit de Beer en Pieter van der Wal in de basis. Peter Wolters, Jan Zijlstra en Douwe Kooistra namen plaats op de bank. Vanaf het begin zat DOS redelijk goed in de wedstrijd, maar was COVOS op aanvallend en blokkerend gebied gewoon beter. Daardoor ging de eerste set met grote cijfers naar de thuisploeg. In de tweede set acteerde DOS aanvallend en blokkerend wel op niveau en hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. COVOS nam uiteindelijk een voorsprong die DOS net niet teniet kon doen. In de derde set nam Jan Zijlstra, in de tweede set in de ploeg gekomen voor Hielke Broersma, de ploeg serverend op sleeptouw. De set verliep vervolgens net als de tweede, maar nu waren het de blokkeerders van DOS die de set via enkele mooie killing blocks wel binnenhaalden.

Het was nu afwachten hoe de thuisploeg met deze onverwachte tegenslag om zou gaan. De ploeg begon nog redelijk goed aan de vierde set, maar het was duidelijk merkbaar dat er mentaal wel iets gebeurd was in de ploeg. Er ontstond steeds meer wrevel tussen de spelers. DOS deed intussen gewoon zijn ding, mooi en fanatiek volleybal op de mat leggen, en dat legde de ploeg geen windeieren. COVOS werd steeds meer in verlegenheid gebracht. Douwe Kooistra, in de ploeg gekomen voor Pieter van der Wal en met name Peter Wolters, in de ploeg gekomen voor Wouter de Vries, zorgden voor prachtige blokkeringen en aanvallen op de buitenkant. Hierdoor nam de ploeg een redelijk grote voorsprong. Door enkele foute servicepasses van de verdedigers van DOS was COVOS echter toch eenvoudig snel weer bij. De ploeg kwam zelfs op een 23-22 voorsprong. DOS herpakte zich vervolgens goed, de ploeg pakte knap de side out en zorgde met twee blokkeringen ervoor dat een vijfde set de beslissing moest brengen.

In die vijfde set was COVOS snel geknakt en konden de Kollumerzwagers ogenschijnlijk op hun gemakje de wedstrijd uitspelen. Toch slopen er ook nu weer enkele foutjes in het spel waardoor het ineens weer 10-10 stond. Op 12-13 zorgden een puike blokkering en aanval voor een prachtige apotheose voor de spelers van DOS. Door de prachtige teamprestatie staat de ploeg nog steeds op de achtste plek op de ranglijst met zestien punten uit acht wedstrijden. Doordat de concurrenten ook hun punten hebben gepakt moeten de Kollumerzwagers ook komend weekend, als thuis om 17:00 uur in sporthal De Saedkampe tegen koploper AVC wordt gespeeld, echter weer vol aan de bak. DOS stunt tegen COVOS.

© Verslag: Cornelis van Slageren

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00