DOS toont niet genoeg elan tegen DAS · Foto('s):

DOS toont niet genoeg elan tegen DAS

zondag 28 september 2014

De heren van het eerste herenteam van DOS zijn donderdagavond tegen een redelijk kansloze 4-0 (25-14, 25-19, 26-24, 25-20) nederlaag aangelopen. In sporthal De Trije in Franeker was gastheer DAS qua techniek en vooral spelbeleving de betere ploeg en ondanks dat DOS in de laatste drie sets genoeg kansen had om het initiatief te nemen was op de uitslag niets af te dingen.

Coach Appie Hietkamp begon met Pieter van der Wal, Jan Zijlstra, Douwe Kooistra, Cornelis van Slageren, Wouter de Vries en Gerrit de Beer in de basis en Kees Kloosterman, Peter Wolters en Hielke Broersma op de reservebank. De ploeg startte het duel dramatisch, de pass lag over het algemeen zo matig dat spelverdeler Gerrit de Beer er niet veel mee kon. De voorspelbare aanvallen waren daarna een gemakkelijke prooi voor de blokkering van DAS. Die ploeg pakte de set via enkele snelle midaanvallen binnen vijftien minuten.

De tweede set was een kopie van de eerste, alleen met het verschil dat DOS beter verdedigde. Gerrit de Beer kreeg iets bruikbaardere ballen en dus werden de aanvallers ook iets beter bediend. De ploeg sprong echter onzorgvuldig met zijn kansen om en samen met enkele servicepassfouten op rij zorgde dat aan het eind van de set ervoor dat de thuisploeg een comfortabele voorsprong kon nemen.

De derde set leek het lek bij DOS boven. Coach Appie Hietkamp had Peter Wolters, Hielke Broersma en Kees Kloosterman ingebracht voor Cornelis van Slageren, Pieter van der Wal en Wouter de Vries en dat sorteerde effect. De service- en rallypass werden eindelijk goed gebracht en dat leverde mooie aanvallen op. Een sterk verbeterde service zorgde er zelfs voor dat de lichte arrogantie die zich van de spelers van DAS meester maakte, ingedamd werd. De ploeg werd vooral aanvallend flink in verlegenheid gebracht, dit door de sterke blokkering. Ondanks een 24-21 voorsprong kon de gastploeg de drie setpunten niet verzilveren en was de wedstrijd even later plotsklaps gespeeld.

De overgebleven set probeerde DOS er nog het beste van te maken, de ploeg nam zelfs nog een 16-17 voorsprong, maar was het DAS dat ook het laatst overgebleven puntje pakte. De Kollumerzwagers staan voor alsnog op de achtste plek met drie punten uit twee wedstrijden, maar moeten ervoor zorgen dat er komende vrijdag in de lastige uitwedstrijd tegen DBS uit Balk punten worden gehaald om verdere daling op de ranglijst te voorkomen.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00