DOS verliest geflatteerd van Bolsward · Foto('s): Sake Beerstra

DOS verliest geflatteerd van Bolsward

zondag 08 oktober 2017

De heren van volleybalvereniging DOS hebben vrijdagavond met 3-1 (31-29, 25-19, 20-25, 25-22) verloren van Bolsward. In een spannende wedstrijd hadden beide teams kansen op de winst, maar trokken de stug verdedigende en technisch beter aanvallende Bolswarders uiteindelijk geflatteerd maar terecht aan het langste eind.

De Kollumerzwagers konden in tegenstelling tot de vorige wedstrijd tegen BEO weer beschikken over Cornelis van Slageren en daarom startten zij in de vaste basisopstelling. Dat betekende dat Kees Kloosterman en Douwe Kooistra op de mid, Gerrit de Beer op de spelverdeling, Peter Wolters op de diagonaal en Wouter de Vries en Cornelis van Slageren op de buiten kwamen te staan en Niels Huttema plaatsnam op de reservebank. In het begin van het duel gingen de punten over en weer, maar nam de thuisploeg gaandeweg het heft in handen.

Daarbij vertolkte de nieuwe midspeler bij die ploeg een belangrijke rol. Zijn lepe aanvallen en verdedigende onderscheppingen zorgden voor een voorsprong. Toch lukte het DOS zoals zo vaak om zich onder die druk uit te volleyballen en de achterstand teniet te doen. Er werden uiteindelijk zelfs vijf setpunten geforceerd, maar geen enkele werd verzilverd. De thuisploeg deed dit wel op zijn derde setpunt.

Het mentale voordeel dat de ploeg hierdoor verkreeg, werd in het volgende bedrijf goed uitgebuit. In no time stonden de geelhemden met 5-1 achter en moest alle energie in de achtervolging gestopt worden. En wonderwel lukte het weer om aansluiting te krijgen. Een niet secure passing zorgde er echter voor dat Gerrit de Beer zijn aanvallers niet goed genoeg kon bedienen. Die aanvallers scoorden vervolgens moeilijk directe punten, omdat de blokkering van Bolsward in de gelegenheid werd gesteld zich goed te positioneren. Een groot setverlies was het gevolg.

Een sof dreigde zich te ontwikkelen in sporthal De Middelzee, maar het lukte DOS toch om beter te gaan spelen. Er werd nu door iedereen hard gewerkt in de verdediging, met name Douwe Kooistra en Kees Kloosterman gaven daarbij hun ploeg het goede voorbeeld. Ook aanvallend speelde de ploeg doortastender, de ervaren blokkering van de thuisploeg werd steeds vaker omspeeld. Enkele serviceseries zorgden voor vervolgens voor een comfortabele en beslissende voorsprong.

In de vierde set werd de vermoeid geraakte midspeler van Bolsward naar de kant gehaald, maar dat was geen goede keuze van de coach. De thuisploeg werd de eerste minuten namelijk compleet van de mat gespeeld. Uit alle hoeken werd de bal binnen geslagen en een vijfde set leek in d maak te zijn. Op 2-8 herstelde de coach zijn fout en bracht hij de beste speler van de avond weer in de ploeg. Direct drukte hij zijn stempel op het duel door enkele harde buitenaanvallen te produceren. Het momentum vervloog geleidelijk bij DOS en ondanks dat de ploeg er helemaal voor ging, gingen de set en de wedstrijd verloren.

DOS staat door de verliespartij op een enigszins teleurstellende negende plek met zes punten uit drie duels. Komende zaterdag staat om 17.00 uur de thuiswedstrijd tegen De Plakkers uit Sneek op het programma in sporthal De Saedkampe en dan zullen er punten gepakt moeten worden. Het goede spel dat deze avond bij vlagen werd getoond geeft zeker vertrouwen in een goede afloop.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00