DOS verliest verrassend van Zeus · Foto('s): Sake Beerstra

DOS verliest verrassend van Zeus

zondag 07 februari 2016

Het eerste herenteam van DOS heeft zaterdag een verrassende 1-3 (25-09, 18-25, 19-25, 22-25) thuisnederlaag geleden tegen VC Zeus uit Sneek. In de eerste set speelden de Kollumerzwagers de sterren van de hemel, maar in het vervolg was daar niets meer van terug te zien. De huidige nummer tien pakte drie sets op rij, zonder daarbij echt goed te hoeven spelen.

Speler/ coach Appie Hietkamp posteerde zijn zes spelers op dezelfde posities als de afgelopen weken, Peter Wolters op de diagonaal, Kees Kloosterman en Douwe Kooistra op de mid, Gerrit de Beer op de spelverdeling en Wouter de Vries en Cornelis van Slageren op de buiten. De ploeg begon weergaloos aan het duel, door een serviceserie van elf punten van Wouter de Vries werd een comfortabele voorsprong genomen. Daarna zorgden enkele blokkeringen van Peter Wolters en Douwe Kooistra, goed verdedigend werk achter de eigen blokkering, goede set-ups van Gerrit de Beer en prachtige aanvallen van alle spelers voor enorme euforie onder de spelers en het toegestroomde publiek. Dit was met afstand de beste set van het seizoen.

In de volgende twee sets sloeg die euforie snel om in verslagenheid, Zeus werd door goede services de bovenliggende partij en DOS verloor direct de scherpte van de eerste set. De spelers waren bang om fouten te maken en forceerden daardoor teveel in de aanval. De dertig aanvallen die in deze sets in het net of buiten het veld geslagen werden, zorgden ervoor dat de Snekers plotsklaps met 1-2 in sets voorstonden.

Aan het van het derde bedrijf was de thuisploeg door enkele mooie aanvallen van Douwe Kooistra en Cornelis van Slageren nog wel wat in zijn ritme gekomen en die goede lijn zetten de heren in de vierde set door. Het werd een gelijk opgaande strijd, waarin met name de goede verdediging van Zeus opviel. De mooiste aanvallen van DOS werden op miraculeuze manier bij de spelverdeler gebracht die zijn aanvallers vervolgens perfect bediende. Zeus nam een voorsprong van vier punten, en ondanks dat DOS nog even flink aandrong, werd die niet meer uit handen gegeven. En ook dat gebeurde niet eens op eigen kracht, maar puur door enkele simpele verdedigende en aanvallende fouten aan de kant van DOS.

De onverwachte nederlaag zorgt ervoor, dat de ploeg een plekje gezakt is op de ranglijst. De Kollumerzwagers bezetten nu de vierde plek met vierenveertig punten uit veertien duels. De ploeg moet vooral proberen het goede gevoel van de eerste set mee te nemen naar de uitwedstrijd van komende donderdag. Dan staat het lastige duel tegen Dosko op het programma, om 20.30 uur in sporthal De Trije in Franeker.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00