DOS wint thuis knap van OPM · Foto('s): Sake Beerstra

DOS wint thuis knap van OPM

zondag 04 oktober 2015

Het eerste herenteam van DOS heeft in de promotieklasse C zijn eerste thuiswedstrijd knap met 3-1 (25-21, 25-14, 25-17, 21-25) gewonnen van OPM uit Heerenveen. De Kollumerzwagers hadden het gehele duel het beste van het spel, vooral door de foutenlast in de aanval laag te houden. Omdat het de eerste thuiswedstrijd was sinds het overlijden van midspeler Pieter van der Wal en oud-speler en trouw supporter Wiebren Hietkamp speelde de ploeg met rouwbanden.

Coach Appie Hietkamp posteerde Douwe Kooistra, Wouter de Vries, Kees Kloosterman, Gerrit de Beer, Peter Wolters en Cornelis van Slageren op hun vaste posities en gaf hen mee vooral het eigen spel goed te verzorgen. Dit slaagde in het begin van de eerste set ten dele, enkele spelers waren verdedigend, aanvallend en serverend niet bij de les. Hierdoor stond een kleine achterstand. Vanaf 11-14 was de collectieve scherpte er wel en werd OPM in korte tijd op een beslissende achterstand gespeeld.

In de tweede en derde set verhoogde de ploeg het spelpeil en werden de Heerenveners onder aanvoering van passer/loper Wouter de Vries en diagonaal Peter Wolters uiteindelijk weggespeeld. De rol van spelverdeler Gerrit de Beer daarbij was groot. De hoofdpass werd namelijk niet altijd goed gebracht en toch lukte het hem de aanvallers van mooie set-ups te voorzien. OPM had door een slechte spelverdeling en aanval niets in de melk te brokkelen. Er werden wel eens aanvallen van DOS afgeblokt en punten gescoord via met name de linkshandige buitenspeler, maar de thuisploeg liet zich daar niet door uit het veld slaan. In de overgebleven vierde set was DOS niet goed genoeg meer bij de les om ook die te winnen. Vanaf 19-19 nam OPM door enkele passfouten het initiatief. Uiteindelijk hield die ploeg toch nog een puntje over aan de confrontatie.

DOS staat door de knappe winstpartij op de tweede plek met negen punten uit twee wedstrijden. Komende zaterdag staat om 17.00 uur in sportcomplex Rengers in Leeuwarden de uitwedstrijd tegen Leevoc op het programma. Hopelijk kan de enige mannenploeg uit Noordoost-Friesland die in de promotieklasse acteert ook dan weer voor een verrassing zorgen. De ploeg staat op de derde plek met negen punten uit twee wedstrijden. Komende weekend staat de uitwedstrijd tegen Leevoc op het programma.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00