Drachtster Boys komt goed weg in Damwald · Foto('s):

Drachtster Boys komt goed weg in Damwald

woensdag 24 augustus 2016

Op dinsdagavond 23 augustus stond de wedstrijd Broekster Boys tegen Drachtster Boys op de rol. De wedstrijd werd gespeeld op een vers gemaaid hoofdveld in Damwoude. De selectie van de thuisploeg is geteisterd door veel blessures en dat terwijl het begin van het seizoen voor de deur staat. Onder andere sterkhouder Siemen Sake Kamstra en de pas overgekomen Jan Eisma moesten de wedstrijd aan hen voorbij laten gaan. Eerste helft- De heren uit Drachten gingen vliegend van start en lieten de gastheren in de beginfase alle hoeken van het veld zien. Iets wat de Drachtsters later in de wedstrijd bijna duur kwam te staan. Drachters Boys was wel de ploeg die in de 6e minuut het eerste gevaar van de wedstrijd stichtte door een geplaatste kopbal richting het doel van Johan Vonk uit een vrije trap.

Doelman Vonk wist met een prachtige duikvlucht de bal uit de bovenhoek te tikken en de bal tot corner te verwerken. Twee minuten later was het een slechte inspeelpass van centrale verdediger Ronald Beintema aan de kant van Broekster Boys die een grote kans opleverde voor Drachtster Boys. Gelukkig voor de gastheren had spits Rob Schokker zijn vizier niet op scherp en schoot de bal recht op de uitkomende Johan Vonk af. Na de wervelwind van Drachtster Boys kant was het eerste gevaar van Broekster Boys in de 15e minuut. Een schot van Piet Wessel Dijkstra met zijn minder sterke rechterbeen belande in de handen van Richard Strijker, doelman van Drachtster Boys. Net voor het verstrijken van het half uur was er een slechte opbouw van Broekster Boys die de 0-1 inleidde voor Drachtster Boys. Het was de speler met nummer 22, Nezhar Hassan, die deze kans wist te verzilveren en zijn team op voorsprong zette. Af en toe maakten de gastheren de verkeerde keuzes door bijvoorbeeld op te bouwen wanneer dat niet mogelijk was of snelle vrije trappen te nemen dat meteen balverlies opleverde. Zonde, aangezien de mannen van Broekster Boys steeds beter onder de druk uit wisten te voetballen en meer in de wedstijd kwamen. Drie minuten na de openingstreffer viel er een kans voor Broekster Boys te noteren. Doelman Strijker oogde wat gemakzuchtig met zijn inspeelpass waar de snelle Abe Draijer tussen kon komen. Helaas maakte Abe de verkeerde keus door de bal voor te zetten in plaats van terug te leggen op de inkomende Piet Wessel die in vrije schotpositie stond. Wat opvallend was in de eerste helft was de vele ‘kleine’ blessures bij de mannen van Drachtster Boys. Het spel heeft meerdere malen stil gelegen in de eerste helft doordat spelers van Drachtster Boys behandeling nodig hadden voor spierblessures. Er moet gezegd worden dat er een aantal pittige duels waren met overtredingen die constant balanceerden op wel of geen gele kaart. In de 37e viel er dan wel een domme gele kaart. Het was kleine driftkikker Abe Draijer die commentaar had op de leidsman en daarvoor een gele prent kreeg. Kleine Draijer is een goede en vliegensvlugge speler die moet leren meer met het spel van zijn team en met zijn eigen spel bezig te zijn en niet 60 meter hoeft te overschreeuwen om zijn gelijk te moeten halen bij een scheidsrechter. Kort voor rust viel er nog een grote kans te noteren en wel aan de zijde van Drachtster Boys. De bal werd door de rechtsbuiten van Drachtster Boys te scherp voor het doel langs geschoten waardoor linksbuiten Sicco Bouwer er niet bij kon. Na 45+3 minuten floot de scheids af voor de rust.

Tweede helft- In de rust heeft trainer Ron de Boer aan de kant van Broekster Boys een wissel toegepast. Centrale verdediger Ronald Beintema die een ongelukkige wedstrijd speelde werd vervangen door ras verdediger Kas Huizenga. Aan het spel te zien na rust hadden de heren van Ron de Boer een aardige peptalk gekregen en begonnen sterk aan de tweede helft. In de derde minuut na rust resulteerde dit in de eerste kans. Een snelle counter van Broekster Boys over de rechterflank werd ingeschoten door Hedzer Prins. Prins zag zijn inzet weg gebokst worden door doelman Strijker. Nog geen minuut later was het diezelfde Prins die een schot vuurde richting het doel. Nogmaals stond doelman Strijker in de weg en tikte de bal vakkundig uit de rechterhoek.

Broekster Boys deed de wedstrijd steeds meer kantelen en kroop uit zijn schulp. In het eerste kwartier na rust werd Drachtster Boys even overrompeld door de bliksem start van de gastheren. Eerlijk is eerlijk, de mannen uit Damwoude leken er conditioneel beter op te staan dan de mannen uit Drachten. In de 55e minuut was er een mooie aanval over veel schijven door Broekster Boys. De bal belandde voor de hard werkende Juryan Dantuma maar die plaatste de bal 5 meter naast het doel. De volgende kans voor Broekster Boys was voor Piet Wessel Dijkstra. Met een oesterhard schot wist hij de keeper niet te verrassen doordat hij de bal niet in een hoek wist te krijgen. In de 72e minuut was het weer Broekster Boys die een schotkans creëerde. Na veel korte passes rondom de zestien meter van Drachtster Boys was het Juryan Dantuma die de bal voor zijn voeten kreeg. Zijn schot werd net voldoende gepareerd door doelman Strijker waardoor Piet Wessel te laat kwam voor de rebound. Na dik 35 minuten spelen in de tweede helft werd de ploeg uit Drachten eindelijk weer eens gevaarlijk door Aziz Geyik. Zijn schot mistte precisie en rolde recht op doelman Johan Vonk af. Zoals eerder aangegeven was Drachtster Boys de betere ploeg in de eerste helft maar in de tweede helft geen schim. Broekster Boys was minimaal gelijkwaardig al dan niet beter in de tweede bedrijf. Met name linksback Abel Jan Marinus speelde een erg sterke wedstrijd en invaller Kas Huizenga was een rots in de branding centraal achterin. Hectische Slotfase – In de slotfase kwamen de supporters ogen en oren te kort. In de 87e minuut was het een gevaarlijke overtal situatie die een grote kans opleverde voor Drachters Boys. De inkomende middenvelder schoot echter de bal huizehoog over het doel van doelman Vonk. Broekster Boys zette alles op alles om minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen en dit lukte ook nog bijna. In de 90e minuut +2 minuten blessuretijd was het invaller Laurens Jan van der Hoef die de bal op doel schoot na een mooie aanval. De bal werd tot corner verwerkt en dit bleek niet de laatste corner te zijn. Trainer Ron de Boer stuurde zijn doelman mee naar voren om gevaar te stichten bij de corner. Corner 1, werd ingekopt maar net overgetikt door doelman Strijker. Corner 2, werd door de drachtster defensie weggekopt en belandde voor de voeten van Hedzer Prins. Prins loste een kanonskogel maar werd onderweg aan geraakt en leverde dus weer een hoekschop op. Corner 3, doelman vonk weet de bal nog te raken met zijn hoofd maar word wederom door een tegenstander tot corner verwerkt. Toen vond leidsman Tanja het welletjes en floot af.

De supporters en spelers van Broekster Boys kunnen tevreden terug kijken op het vertoonde spel, met name in de tweede helft. Ook al wint de ploeg dan niet er vielen veel positieve aanknopingspunten te noteren waar op verder gebouwd kan worden. Daarnaast was de inzet van elke speler ook enorm goed zowel aanvallend als verdedigend. Als schrijver van dit verslag wil ik de spelers meegeven om deze lijn door te zetten richting en in de competitie. Dan ben ik er van overtuigd dat Broekster Boys weer meedraait in de top 3 van de tweede klasse zaterdag.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00