DTL 1 opnieuw koploper dankzij winst · Foto('s): Thea Kommerie - Bosma
  Thea Kommerie - Bosma

DTL 1 opnieuw koploper dankzij winst

zondag 22 april 2018

De Hantumers hadden een thuiswedstrijd voor de boeg, het was zaak voor DTL de punten thuis te houden en vol voor het kampioenschap te strijden, ze hadden al eerder tegen elkaar gespeeld die wedstrijd had DTL gewonnen met 9-16.

Een mooie zaterdag met volop zon, dus daar kon het niet aan liggen. De balsponsor van DTL was vandaag spar uit Ternaard en de Hoofdsponser is bouwbedrijf Postma. De trainer van DTL Piet Nieuwehuizen moest schuiven met spelers omdat er weer iemand zo nodig weg moest. DTL was vooraf wel de favoriet maar dat moesten ze wel even laten zien. De Pein begon goed aan de wedstrijd en pakte gelijk de openingstreffer 0-2.

De Hantumers hadden het lastig aan het begin van de eerste helft, ze konden nog niet eerlijk grip krijgen op de wedstrijd. De Hantumers bleven wel doorgaan waardoor ze zelf ook begonnen de scoren. Er mochten veel dingen doorgaan van de scheidsrechtster, daardoor was er ook veel iritatie van de beide ploegen. De trainer van DTL greep de eerste helft gelijk al in om wat wisselingen door te voeren om beter de grip op de wedstrijd te krijgen. Het voordeel van DTL was dat de Pein ook niet veel scoorde, daardoor kon DTL wel telkens weer in de buurt van de Pein komen. Door een moeizame eerste helft kwamen beide teams niet verder dan een 5-5 gelijke stand.

Tweede helft.
Nu was het zaak voor de trainer van DTL om de spelers weer op te peppen dat het nadrukkelijk beter moest dan de eerste helft om alsnog de punten in Hantum te houden. In het begin van de tweede helft was het een kopie van de eerste helft, De Pein kwam telkens weer op voorsprong en DTL moest weer in de achtervolging. Beide ploegen scoorden 3 x, daardoor was de stand 8-8. Door sommige dubieuze beslissingen van de scheidsrechster was het moeilijk voor de DTL-ers, maar Hantumers moesten het ermee doen en zelf de draad op pakken, dat doen waar ze eigenlijk het hele seizoen goed in zijn: rustig blijven en de juiste kansen benutten. Vanaf deze stand kwam DTL dan eindelijk een keer op voorsprong 9-8.

Vanaf dit punt duurde het heel lang in de tweede helft voordat ze de korf weer konden vinden. Daarom was het zaak voor de koploper om snel een gaatje te pakken en de wedstrijd te beslissen, maar dat ging echter niet zo als gedacht, DTL scoorde niet waardoor de Pein wel kon scoren. Vanaf dit moment moest de Pein in de achtervolging. 10-10 De Hantumers konden door lange aanvallen weer op voorsprong komen, en ze hadden nu het gaatje op 2 verschil 12-10 Nu was het zaak voor DTL het rustig uit te spelen en de punten te pakken. De Pein kwam nog terug met een doelpunt 12-11 maar meer zat er niet meer in voor de Pein. DTL wint moeizaam van de Pein uit Opeinde, daardoor is DTL weer koploper. Volgende week speelt DTL weer een thuiswedstrijd tegen TFS.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00