DTL 1 is Herbstmeister · Foto('s): Thea Kommerie-Bosma
  Thea Kommerie-Bosma

DTL 1 is Herbstmeister

zondag 15 oktober 2017

Afgelopen zaterdag speelde DTL de topper in de 3e klas tegen Koru 1 uit Uffelte. Met een punt voorsprong kwam de ploeg van oud coach Anne Durk Lootsma in Hantum een zeer gemotiveerd DTL tegen. Er was DTL alles aan gelegen om als Herbstmeister van het veld te stappen.

De Bouwbedrijf Postma formatie van coach Piet Nieuwenhuizen startte dan ook zeer geconcentreerd en scherp aan de wedstrijd en pakte al snel de voorsprong. Koru, wat bekend staat om haar snelle en gevarieerde spel, had zichtbaar moeite met het zeer behoudende en uiterst effectieve aanvalsspel van DTL. Bij een 2-2 stand zag het massaal opgekomen publiek een DTL die al een behoorlijke klap aan Koru uitdeelde door 6 keer op rij te scoren. De gemoederen bij de gasten liepen hierbij zelfs zo ver op dat de prima leidende scheidsrechter Bouma enkele heren van Koru de gele kaart moest tonen wegens zeer onsportief gedrag.

DTL bleef rustig door korfballen maar zag Koru op slag van rust de marge wel iets verkleinen tot een 8-4 ruststand. Nu was het zaak om Koru niet in de wedstrijd terug te laten keren en direct in de 2e helft de voorsprong weer uit te breiden. Dit slaagde prima want met 2 uitstekend uitgespeelde aanvallen na rust had DTL feitelijk de genadeslag uitgedeeld. Waar Koru zich vooral bezig hield met het mopperen op alles en iedereen wist DTL hele lange aanvallen op te zetten en zeer professioneel de wedstrijd uit te spelen. Koru wist het gat nog even iets te verkleinen maar DTL wist, na een tactische wissel van de coach, de voorsprong andermaal uit te breiden en bij een 13-7 stand floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd.

Een uitstekende wedstrijd en DTL staat de gehele winter bovenaan als Herbstmeister. Eén zwaluw maakt nog geen zomer maar de eerste klap is duidelijk een daalder waard! Nu is het zaak om de goede vorm mee te nemen in de zaal. Hierin is Westergo op 11 november de eerste tegenstander in het MFA van Holwerd. DTL zal er dan ook weer alles aan doen om de punten in eigen huis te houden.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00