DTL pakt eerste punten tegen TFS

Zondag 10-09-2017
DRACHSTERCOMPAGNIE - Afgelopen zaterdag speelde het vlaggenschip van DTL een uitwedstrijd tegen TFS. Beide ploegen hebben de eerste wedstrijd verloren. TFS weliswaar met een groter verschil dan DTL, maar beide teams waren er op gebrand om zaterdag de eerste punten te pakken.

De openingsfase was voor de ploeg uit Drachstercompagnie, ze waren vel in de duels en dat resulteerde in een 3-0 voorsprong. Gelukkig wist Sabine doormiddel van een afstandschot DTL ook op het scoreformulier te zetten, 3-1. Dit doelpunt was de start van een kleine inhaalrace van de ploeg uit Hantum. Achtereenvolgend scoorden Levi, Sippy, Jacob & Grietje voor de Hantumers waardoor de achterstand was omgebogen in een voorsprong, 4-5.

Vanaf hier bleven de ploegen dicht bij elkaar, door een afstandschot van Pieter Anne wist DTL echter weer een gaatje te pakken, 7-9. TFS gaf zich niet zomaar gewonnen en deed door een raak afstandschot meteen wat terug, 8-9. Door doelpunten van Nynke & Jacob wist DTL de rust in te gaan met een 8-11 voorsprong.

DTL begon de tweede helft voortvarend, Sabine scoorde een strafworp en Jent Pieter scoorde maar weer eens van afstand, 8-13. TFS knokte zich weer terug de wedstrijd in door een strafworp en afstandschot te scoren, 11-13. DTL voelde de hete adem van TFS in haar nek, maar door een rake doorloopbal van Levi en een kleine kans van Nynke werd het verschil weer teruggebracht naar 4, 11-15. DTL rekende zich al rijk, maar TFS sloeg terug en begon met een heus slot offensief.

Ze kwamen terug tot 13-15, maar op dat moment deelde Jent Pieter met een uitstarter de genade klap uit, 13-16. De ploeg uit Drachstercompagnie wist nog een keer te scoren voordat de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot. DTL heeft gestreden tot het einde en de punten terecht meegenomen naar Hantum. Volgende week hopen ze ook weer de volle twee punten te pakken, dan spelen ze thuis tegen titelkandidaat WSS uit Oude Pekela. Zij hopen jullie dan allemaal te zien om 15.30 op sportveld Yn’e Bedelte!

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie