DTL pakt eerste punten · Foto('s):

DTL pakt eerste punten

maandag 17 oktober 2016

Zaterdag speelde het eerste van DTL tegen Westergo. Een spannende wedstrijd in de onderste regionen van de competitie. Westergo heeft namelijk ook nog 0 punten. Aan DTL dus de taak om als eerste van die vervelende 0 af te komen.

DTL begon sterk en sloeg al gauw een klein gaatje. Daarna probeerde Westergo de wedstrijd enigszins om te draaien door constant het zelfde spel te willen spelen, maar ze kwamen niet langs de sterk verdedigende DTL’ers. Door 2 afstandschoten wisten ze de achterstand toch nog een beetje te beperken tot 6-2. Dit was tevens de ruststand. In de rust gaf de trainer aan dat DTL meer grip op de wedstrijd moest krijgen. De doelpunten van Westergo vielen steeds uit dezelfde soort acties. HEt doel was dan ook ervoor te zorgen dat ze deze acties niet meer konden maken.

De tweede helft ging voor beide ploegen goed van start. Aan beide kanten vielen doelpunten. Verdedigend zakte DTL een beetje in, Westergo scoorde een aantal “simpele” doelpunten waardoor ze toch weer dichterbij
kwamen. Gelukkig waren de DTL’ers scherp en lieten ze dit niet gebeuren. Het gat bleef het resterende deel van de wedstrijd intact en DTL kon de wedstrijd “rustig” uitspelen. De eindstand bedroeg 15-11 in het voordeel
van DTL.

De eerste punten zijn een feit en deze werden gevierd met 2 kratten bier. Belofte maakt namelijk schuld, bij het behalen van de eerste punten werden er 2 kratten bier beloofd. Zaterdag was het dus zo ver en werd de belofte ingelost. DTL wil bij deze de mannen die deze kratten hebben gesponsord bedanken en hoopt nog veel punten te behalen.

De selectie heeft nu een weekje vakantie en daarna duiken we de zaal weer in. Ze willen het publiek bedanken voor hun massale steun in deze laatste spannende wedstrijd en ze hopen jullie allemaal over een paar