DTL trotseert de regen en wint van Roreko · Foto('s):

DTL trotseert de regen en wint van Roreko

zondag 08 oktober 2017

Afgelopen zaterdag speelde DTL een uitwedstrijd in de Wijk tegen Roreko. De weersomstandigheden waren niet al the best. Bij aankomst op het sportcomplex regende het nog, maar toen de wedstrijd op het punt stond te beginnen was het droog.

De bouwbedrijf Postma formatie begon slecht aan de wedstrijd. De eerste minuten was het zoeken naar de goede kansen. De kansen die DTL niet wist te benutten, gooide Roreko er wel in en dat resulteerde in een 3-1 voorsprong voor de ploeg uit de Wijk. Aan DTL de taak om aan te haken bij Roreko. Gelukkig werd dat snel gedaan en kwamen de Hantumers terug tot 4-3. Verdedigend maakte DTL veel fouten, waardoor driekwart van de doelpunten van Roreko strafworpen waren. Doordat DTL verdedigend bijna geen fouten maakte en aanvallend de ballen er in gooide, stond het bij rust alweer gelijk, 6-6.

In de tweede helft was het weer Roreko dat het voortouw nam. Door een aantal fouten van DTL wist de ploeg uit de Wijk uit te lopen naar 9-7. DTL zat echter steeds beter in de wedstrijd en de aanvallen werden mooier, langer en resulteerden vaker in doelpunten. Bij een 9-8 stand begon DTL tactisch te wisselen, hierdoor werd de voorsprong uitgebreidt naar 10-12. De mokerslag voor Roreko kwam toen de Hantumers in de laatste minuten een belangrijke vrije bal verzilverden. Dit was het laatste doelpunt van de wedstrijd en de eindstand bedroeg 11-13. Het moest van ver komen, maar de 2 punten gaan mee terug naar Hantum.

Volgende week speelt DTL haar laatste (thuis)wedstrijd van dit seizoen. Om 15:30 spelen ze tegen Koru uit Uffelte, een mooie strijd in de bovenste regionen van de competitie. Na de wedstrijd zijn er nog hapjes en drankjes, dus ze hopen dat er zoveel mogelijk mensen komen en dan maken ze er met zijn allen een gezellige middag van. Tot volgende week!

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00