DTL verliest dure punten tegen It Fean · Foto('s):

DTL verliest dure punten tegen It Fean

maandag 22 januari 2018

Afgelopen zaterdag speelden beide selectie teams tegen It Fean uit Surhuisterveen. Nadat het tweede, na een goede inhaalrace, net verloor met 11-13, was het de beurt aan het vlaggenschip om de twee punten wel in Holwerd te houden.

De vorige wedstrijd eindigde in een 14-14 gelijkspel, de bouwbedrijf Postma-formatie wist dus dat het dit keer weer een moeilijke wedstrijd zou worden. De start was echter goed, DTL pakte al gauw een voorsprong van een paar doelpunten, waardoor de stand halverwege de eerste helft 6-3 was. Hierna volgde een periode zonder doelpunten van DTL, It Fean bleef echter wel scoren, waardoor er een ruststand van 6-6 op het scorebord stond.

DTL ging de tweede helft slecht van start. Het kreeg vrijwel meteen twee doelpunten tegen waardoor er tegen een achterstand werd aangekeken. De rest van de wedstrijd liep DTL constant achter de feiten aan en toen de scheidsrechter op een aantal belangrijke momenten ook nog verkeerde beslissingen nam, werd het vrijwel onmogelijk voor de Hantumers om het gat nog te overbruggen. In de dying seconds wist It Fean het gat zelfs nog te vergroten naar drie. De eindstand van de wedstrijd bedroeg 10-13. Een zuur verlies voor het vlaggenschip in een wedstrijd waar meer in had gezeten.

Volgende week speelt DTL 1 om 20:00 de kraker uit tegen de Flamingo’s 1. Een cruciale wedstrijd in de strijd om promotie. DTL heeft dan ook alle steun van haar supporters nodig. Wij hopen velen van jullie dan ook volgende week te zien in sporthal de Houtmoune te Buitenpost!

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00