DTL verliest onnodig van TDK · Foto('s):

DTL verliest onnodig van TDK

zondag 29 november 2015

Dat beide ploegen geen geheimen voor elkaar hadden was vanaf het begin al duidelijk te zien in het scoreverloop. De verdediging zat aan beide kanten goed dicht waardoor de doelpunten schaars bleven. Waar DTL aan het begin van de wedstrijd de voorsprong wist te nemen was het TDK dat bij een 3-3 stand langszij kwam. DTL wist goed op het lengteoverwicht bij TDK te anticiperen maar wist zelf de opgelegde kansen niet goed te benutten.

Hierdoor was het TDK die met een 5-7 voorsprong de rust in ging. In de tweede helft veranderde er aan het spelbeeld niets al was het nu TDK die de voorsprong vrij snel wist uit te breiden tot vier doelpunten. Reden voor coach Anne Lootsma van DTL om een aanvallende versterking in te brengen bij DTL. Dit had effect want bij een 7-11 stand wist DTL drie keer op rij te scoren en met nog vijf minuten op de klok was het wachten op de gelijkmaker. Kansen hiervoor kwamen er ook, maar DTL kreeg alsnog het deksel op de neus doordat TDK net voor tijd de 10-12 op het scorebord wist te zetten.

Hierdoor liep DTL tegen een onnodig verlies aan, maar tien doelpunten scoren is ook gewoon te weinig. Dit zal over twee weken zeker anders moeten als DTL het in Sneek gaat opnemen tegen de ongeslagen koploper De Waterpoort.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00