DTL verliest thriller van Vlug en Vaardig

maandag 30 januari 2017

Afgelopen zaterdag speelde DTL 1 een thuiswedstrijd tegen Vlug en Vaardig 1 uit Garijp. Op papier de ideale tegenstander voor DTL om de eerste punten van het seizoen tegen te pakken. De gasten waren namelijk niet meer zo vlug en vaardig als voor de winterstop want in 2017 hadden ze nog geen enkel punt gepakt.

Met dit gegeven op zak begon DTL vol goede moed aan de wedstrijd. Het waren echter de gasten die de eerste minuten de dienst uit maakten want ze namen al heel snel een comfortabele 0-4 voorsprong. DTL is echter dit seizoen wel gewend aan tegenslag en kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. Waar Vlug en Vaardig opeens niet meer wist hoe ze moesten scoren slaagde dat bij DTL wel. Halverwege de eerste helft was DTL al langszij gekomen en door rustig en geconcentreerd te blijven aanvallen wist DTL zelfs de voorsprong te pakken. Vooral door van afstand zuiver te schieten stond er bij rust een mooie 7-4 voorsprong op het scorebord.

Iets wat DTL dit seizoen niet gewend is. Daardoor hamerde coach Tjibbe Tilma, die de zieke Anne Durk Lootsma verving, er ook op om de focus te houden en op dezelfde voet door te gaan. Na een snel doelpunt na rust leek er nog niet aan de hand maar daarna volgde een periode dat de aanvalsmachine van DTL even stokte. De gasten waren nu ineens wel bij de les en in een mum van tijd wisten ze de opgelopen achterstand helemaal weg te poetsen (8-8). Nog geen man overboord en het was dan ook DTL die in deze fase van de wedstrijd het heft weer in handen nam. Er werd al snel weer een gat geslagen van 2 doelpunten en telkens als de gasten dichterbij dreigden te komen had DTL het antwoord klaar middels het afronden van prima aanvallen.

Tot de laatste 5 minuten want bij een stand van 14-12 waren het de gasten die opeens het gat wisten te dichten. Toen ze net voor tijd ook nog de 14-15 wisten te scoren stond DTL ineens met lege handen. In een ultieme poging om de gelijkmaker te scoren leek DTL nog een overduidelijke strafworp uit het vuur te slepen. Scheidsrechter de Haan zag dit echter anders en daardoor gingen de dikverdiende punten voor DTL alsnog mee naar Garijp. Gevochten als leeuwen en de winst voor het grijpen hebben maar met een grote deceptie achter blijven. Dat is de harde realiteit. Echter wel een wedstrijd met perspectief voor de komende wedstrijden. De eerste punten zitten er aan te komen. Misschien zaterdag wel als DTL het in Balk om 19.30 uur opneemt tegen middenmoter Harich 1.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00