DTL wint de derby · Foto('s):

DTL wint de derby

maandag 22 mei 2017

Afgelopen zaterdag stond de felbegeerde derby DTL – de Granaet weer op het programma. Van te voren is er veel gediscussieerd over deze wedstrijd. Bij het wekelijkse verslagje op de radio liet de aanvoerder van de Granaet al merken dat ze ervan overtuigd waren dat ze wel ‘even’ zouden winnen, want ze waren het hele seizoen al beter dan DTL. Hij was er blijkbaar niet van op de hoogte dat DTL de laatste weken goed korfbal laat zien. Al met al beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

Vanaf het begin was er echter maar een team dat aanspraak maakte op de overwinning en dat was DTL. Met strijd en passie werd er gekorfbald door de ploeg uit Hantum. Door de overtuigende eerste 20 minuten stond DTL in de rust, terecht, 8-5 voor. De tweede helft moest er door de Granaet uit een ander vaatje getapt worden als ze nog aanspraak wilden maken op de overwinning.

Een paar keer naderden de Dokkumers DTL tot op een punt en waar DTL in iedere andere wedstrijd de voorsprong weg gaf op dit moment werd hij nu juist vergroot. Nadat DTL de 11-9 scoorde, werd er definitief afstand genomen van de Granaet. De eindstand was 21-15 en voor de eerste keer dit seizoen heeft het vlaggenschip meer dan 20 doelpunten gescoord. En wat is er nou mooier dan dit voor het eerst te bereiken in de derby en ook nog te winnen!

Anne Durk Lootsma heeft na de wedstrijd nog een waardig afscheid gekregen van de club en beide teams hebben nog gezellig nagezeten onder het genot van een hapje en een drankje. Volgende week staat de laatste wedstrijd van het seizoen alweer op het programma. Een wedstrijd die de strijd onderin zal beslissen. DTL speelt dan namelijk tegen hekkensluiter Westergo en beide ploegen kunnen nog gelijk in punten komen dus het belooft een spannende wedstrijd te worden. DTL wil het publiek bedanken voor de massale steun en hoopt de toeschouwers volgend seizoen allemaal weer te zien!

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00