DTL wint eenvoudig van Westergo · Foto('s):

DTL wint eenvoudig van Westergo

zondag 14 januari 2018

Zaterdag speelde de selectie van DTL een uitwedstrijd tegen Westergo 1 & 2. Nadat DTL 2 met een 10-16 overwinning het goede voorbeeld had gegeven, was het de beurt aan DTL 1 om ervoor te zorgen dat de volle buit mee terug werd genomen naar Hantum.

De Bouwbedrijf Postma-formatie begon de wedstrijd stroef, de score werd pas na 10 minuten geopend door twee rake afstandschoten. De scheidsrechter van dienst liet merken dat hij niet gediend was van lichamelijk contact, dat zorgde ervoor dat er aan beide kanten veel strafworpen en vrijeballen werden gegeven. Westergo was erg afhankelijk van de strafworpen die ze kregen, DTL liet echter zien ook zelf te kunnen scoren. Dat resulteerde in een ruststand van 5-12 in het voordeel van DTL.

De doelpunten van Westergo kwamen bijna allemaal voort uit strafworpen. Er werd dan ook afgesproken om in de tweede helft minder onnodige fouten te maken. DTL maakte in de tweede helft nog twee fouten waardoor Westergo nog twee keer van 2,5 meter mocht aanleggen, maar verder hadden de Hantumers de wedstrijd volledig onder controle. DTL ging gewoon door met scoren waardoor er met nog 20 minuten op de klok al een score van 5-18 op het scorebord stond. Het enige dat DTL zichzelf kan verwijten deze wedstrijd is dat het niet meer heeft gescoord. In de laatste 20 minuten werd de wedstrijd rustig uitgespeeld en vielen er nog drie doelpunten aan de kant van de blauw-witten.

De eindstand bedroeg 7-21. Een ruime overwinning die zeker niet geflatteerd is. Volgende week spelen DTL 1 & 2 beide thuis de topper tegen It Fean. Het tweede begint om 18:25 en het eerste zal om 19:40 starten. Er kunnen dan belangrijke stappen worden gezet richting promotie, daarom hopen we jullie volgende week allemaal om 18:25 te verwelkomen in sporthal de Ynset te Holwerd.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00