DTL wint kraker om promotie · Foto('s): Thea Kommerie-Bosma
  Thea Kommerie-Bosma

DTL wint kraker om promotie

zondag 18 maart 2018

Zaterdag 17 maart was het D-Day voor DTL en Pallas 08. Beide verenigingen zijn de hele week druk bezig geweest met het werven van supporters en promoten van de wedstrijd. De SNIJ Noord hal in Drachten was dan ook goedgevuld en de sfeer zat er goed in.

Alle eerder behaalde resultaten waren niets meer waard, vandaag moest het gebeuren. In de vertrouwde basisopstelling begon DTL aan de wedstrijd. Pallas 08 was voor DTL een onbekende tegenstander, maar de Hantumers wisten via een aantal connecties toch wat informatie te verkrijgen over de Leeuwarders. Onder leiding van de zeer goed fluitende heer Kootstra werd de eerste bal om precies 19:30 gegooid. De zenuwen speelden DTL in het eerste kwartier parten. Door de geweldige steun van het meegereisde publiek wisten de Hantumers zichzelf echter weer terug te knokken in de wedstrijd. Na constant 3 doelpunten achter te hebben gestaan, was het verschil in de rust nog maar één goal, 9-8.

In de rust benadrukte coach Piet Nieuwenhuizen om het hoofd er bij te houden, rustig te blijven en niet mee te gaan in het tempo van Pallas. DTL kwam steeds beter in de wedstrijd, dus in de tweede helft was het een kwestie van doorgaan met waar we gebleven waren. De tweede helft was nog maar een paar minuten oud toen DTL de stand alweer gelijk wist te trekken, 9-9. De spelers van Pallas speelden echter ook een goede wedstrijd en wisten al gauw het verschil weer terug te brengen naar drie, 13-10. Het laatste kwartier brak aan en via een aantal tactische omzettingen kwam DTL langzaam, maar zeker dichterbij Pallas. Het gat van drie werd binnen no-time weggepoetst waardoor het weer gelijk stond, 13-13. Hierna wist Pallas nog één keer de voorsprong te pakken, 14-13, maar op de eindsprint van DTL had de ploeg uit Leeuwarden geen antwoord meer. In de laatste minuten wist Pallas nog wel de aansluitingstreffer te maken, 15-16, maar van een gelijkmaker kwam het niet meer.

Het laatste fluitsignaal klonk en de zaal ontplofte. Samen met het massaal meegereisde publiek werd de promotie gevierd. DTL had deze wedstrijd niet kunnen winnen zonder hun steun. Samen met het publiek van Pallas hebben zij voor een magische ambiance gezorgd. In Pallas had DTL zeker een waardige tegenstander, samen hebben ze er een echte finale van gemaakt. Een prachtige apotheose van het zaalseizoen voor de Hantumers. Nu de focus op het veld, waar DTL ook nog volop meedoet in de strijd om het kampioenschap.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00