DTL wint voorlaatste wedstrijd en blijft koploper · Foto('s):

DTL wint voorlaatste wedstrijd en blijft koploper

zondag 04 oktober 2015

Voor de korfballers breken de laatste wedstrijden van de eerste helft van de veldcompetitie aan, zo ook voor DTL uit Hantum. De Hantumers reisden afgelopen zaterdag af naar Jubbega waar de wedstrijd tegen Wordt Kwiek 1 op het programma stond. Gezien de stand op de ranglijst beloofde het een spannende partij te worden. Waar DTL koploper genoemd mag worden zijn de Jubbegaasters de nummer 2.

Het duel begon om 15.30 en al snel werd duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren, WK nam al gauw een voorsprong maar hield deze niet heel erg lang vast. Na 3-1 te hebben achter gestaan kwam DTL beter in haar spel en trok het initiatief naar zich toe. Tot de rust was DTL de betere op het veld en werd er daarom ook gerust met een 5-10 ruststand. In de rust werd er genoten van de thee en het plan van aanpak nog een keer besproken. Het begin van de tweede helft was voor de Hantumers en het verschil liep op naar 6 goals, toch kwam er hierna een beetje zand in de motor van DTL.

WK kwam wat beter in haar spel en sloop een beetje dichterbij. Vooral verbaal was de thuisploeg erg aanwezig en dit pakte zowaar goed voor hen uit. Meer dan twee doelpunten verschil liet DTL het echter niet komen, met nog tien minuten te spelen liep DTL weer uit naar een marge van 4 goals, en speelde de laatste minuten slim uit. De eindstand van 15-18 werd bereikt en hierdoor blijft de Bouwbedrijf Postma formatie koploper in klasse 2A. Volgende week staat de laatste wedstrijd gepland tegen Olympia uit Twijzel.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00