DTS pakt laatste strohalm tegen NQL · Foto('s):

DTS pakt laatste strohalm tegen NQL

zondag 21 januari 2018

Voor DTS was er voorafgaand maar één opdracht: winnen. Bij een verlies kon het kampioenschap vergeten worden. Doordat DTS uit verloor met 18-16 was er alles aan gelegen om met 3 doelpunten verschil te winnen om het voordeel uit het onderlinge resultaat te verkrijgen.

Hoewel coach Jan Wagenaar er op had gehamerd om er vanaf het begin te staan, was het NQL dat redelijk eenvoudig om een 0-3 voorsprong kwam. DTS wist de spanning langzaamaan van zich af te spelen en de aanvallen werden daardoor langer en effectiever. Bij een 5-5 stand had DTS zich weer helemaal in de wedstrijd gevochten en wist deze stand zelfs uit te bouwen naar een 9-6 voorsprong bij rust.

Het was voor DTS zaak om de concentratie vast te houden en dezelfde strijd te leveren als in de eerste helft. Na rust wist DTS echter niet door te pakken. NQL kwam redelijk snel weer op gelijke hoogte bij een stand van 9-9. Hierna brak er een periode aan waarbij DTS steeds een voorsprong pakte van 2 doelpunten, maar waar NQL steeds weer langszij kwam. Bij een 14-14 stand scoorde het vak van DTS dat na rust nog niet had gescoord 2 maal op rij en dat bleek de nekslag te zijn voor NQL. Toen de laatste minuut was aangebroken was het gaatje nog steeds 2, terwijl DTS een gaatje van 3 nodig had. Met een laatste afstandsschot wist DTS toch nog een gat van 3 te slaan en het kampioenschap in leven te houden. Een prima fluitende Oostra floot af bij een stand van 18-15.

Hoewel NQL het kampioenschap nog in eigen handen heeft, is DTS genaderd tot 2 punten met het feit dat het onderlinge resultaat in het voordeel is van DTS. DTS speelt volgende week om 19:30 thuis tegen Lemmer. Voorafgaand aan die wedstrijd kan DTS 2 om 18:20 het kampioenschap al pakken met een wedstrijd tegen de directe concurrent ROG 4.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00