DTS verslaat Invicta in spannende en sportieve derby · Foto('s):

DTS verslaat Invicta in spannende en sportieve derby

zondag 25 januari 2015

De vorige wedstrijden tussen de korfbalploegen uit Kollum en Surhuizum eindigden zowel op het veld als in de zaal in gelijkspel. Het moge duidelijk zijn dat Invicta en DTS aan elkaar gewaagd zijn. Nadat de nieuwe trainingspakken van DTS gepresenteerd waren en pupillen van de week Marten en Joost Posthumus hun doorloopballen hadden genomen, gaf de scheidsrechter het beginsignaal.

Invicta begon in verband met enkele blessures met een gewijzigde opstelling aan de wedstrijd, waar DTS zich met haar vaste achttal opstelde. Het was een extra domper voor de Kollumers dat vaste kracht Jarich Hiemstra al na enkele minuten met een enkelblessure het veld moest verlaten. Gertjan Oppersma was zijn verdienstelijke vervanger.

DTS opende de score van deze derby. De dames uit het eerste aanvalsvak troffen beide van afstand doel. In het andere aanvalsvak was het Arjan Kiewiet die voor Invicta als eerste de korf vond. Het initiatief lag in de eerste fase aanvallend bij DTS. Invicta scoorde echter goed mee en kwam met 5-5 weer langszij. Hierna werden de aanvallen van DTS onrustiger, waardoor het scoren meer moeite kostte. De acties van de spelers van Invicta betaalden zich daarentegen wel uit in doelpunten. Het leek er enkele minuten op dat de ploegen met een gelijke stand zouden gaan rusten. Vlak voor tijd scoorde David van Dusschoten echter het negende doelpunt voor Invicta en bepaalde zo dat de gasten met een voorsprong van 8-9 de kleedkamer opzochten.

Meteen na rust vergrootte Invicta haar voorsprong, wederom door een doelpunt van David van Dusschoten. Aan de kant van DTS was het Enne Jan Spoelstra die als eerste van afstand de korf vond. Een strafworp van Arjan Kiewiet betekende nogmaals een vergroting van de voorsprong voor Invicta, maar begon DTS haar aanvallen scherper neer te zetten. Dit resulteerde in vijf doelpunten op rij, zodat de Broekenhuisformatie de voorsprong terugpakte en uitbouwde naar 14-11.

Invicta kwam middels een afstandsschot terug tot 14-12. Aan de kant van DTS kwam Anton Postma in het veld voor Sytze Hansma. Bij Invicta werd Daniëlle Broersma vervangen door Folkje Tjalsma. DTS was echter niet meer van plan de voorsprong uit handen te geven en bouwde haar doelpuntenaantal uit naar 18. Invicta wist tot 14 treffers te komen. Met deze eindstand (het 19e bonusdoelpunt van Anton Postma) werd helaas niet meer mee geteld) kon DTS twee punten bijschrijven.

Doelpunten Invicta: Arjan Kiewiet 5 (3), David van Dusschoten 4, Gertjan Oppersma 3, Silva van der Laan 2
Doelpunten DTS: Jouke Spoelstra 5, Enne Jan Spoelstra 4, Marleen Boersma, Jeroen Dijkstra 3, Annemarie Postma 3 (1)

Op 31 januari ontvangt Invicta directe concurrent Achilles in Kollum. De wedstrijd begint om 20:45 uur.
DTS reist op dezelfde dag af naar Bergentheim om daar tegen KIOS’45 te spelen. Deze wedstrijd begint om 17:00 uur.

© Verslag: Berber van der Veen

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00