Echtpaar Tel uit Kollum viert hun diamantenhuwelijk

Dinsdag 08-08-2017
KOLLUM - Dinsdagmiddag 8 augustus bracht burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland c.a. een bezoek aan het echtpaar Tel. Yntze Tel is geboren op 21 september 1933 te Marrum (Groningen) en Jeltsje de Jong is geboren op 20 augustus 1933 te Jubbega.

Het echtpaar ontmoette elkaar bij een jongerencongres in Oudeschoot. Het was liefde op het eerste gezicht. Dhr. Tel en Mevr. de Jong gaven het jawoord op 6 aug 1957 in het gemeentehuis van Heerenveen.

De heer Tel werkte bij de overheid, de functie die hij daar bekleedde was bemiddelaar voor de Land en tuinbouw. Ook heeft de heer Tel jaren gewerkt bij de Rabobank in Eindhoven als bedrijfsadviseur. Het werk bestond uit bedrijven adviseren over leningen.

Ook was hij jarenlang vrijwilliger bij Groei en bloei als penningmeester. Groei en bloei is een vereniging die informatieve lezingen, workshops, tuinexcursies, snoeicursussen, open-tuindagen en twee keer per jaar een plantenruilbeurs verzorgd. Vandaar zijn liefde voor tuinieren. Wel moet de heer Tel het een beetje rustig aandoen. Drie jaar geleden heeft hij de heup gebroken, maar desondanks ligt zijn tuin er keurig bij. Mevrouw Tel haar hobby’s zijn handwerken zoals weven en lezen.

Tijdens hun huwelijk zorgde mevrouw Tel voor het huishouden en het gezin. Het gezin telde drie zonen en drie kleinkinderen, twee jongens en één meisje. Helaas is één van de zonen overleden door een ongeval wat hun veel verdriet deed.

Het echtpaar vierde 5 augustus hun diamanten huwelijk, samen met hun kinderen en familie.  Het diamanten echtpaar kreeg veel felicitatiekaartjes. Het echtpaar woont nog zelfstandig, beide verkeren in goede gezondheid.

terug naar overzicht
Echtpaar Tel uit Kollum viert hun diamantenhuwelijk Meer  Info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie