Eén helft spannend in Veenwouden

dinsdag 18 april 2017

De korfbalwedstrijd van Veenwouden tegen de combinatieploeg It Fean/Boelenslaan was afgelopen zaterdag vooral in de eerste helft spannend. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht waarbij beide ploegen gedurende enige tijd afwisselend de voorsprong hadden.

De score werd geopend door de gasten door het benutten van de eerste strafworp. Veenwouden wist in korte tijd de gelijkmaker op te tekenen. Vooral met kansen van korte afstand van de korf volgden, met een stevige wind, aan beide kanten doelpunten. Halverwege de eerste helft kon Veenwouden een klein gat slaan en kwam het verschil met een stand van 7-4 op het bord op drie doelpunten.

In deze fase van de strijd werd er voornamelijk van afstand gescoord, ondanks de stevige wind. De gasten benutten echter verschillende kansen op kleine afstanden van de korf met als gevolg weer een gelijke stand. In het vervolg van de eerste helft wisten beide ploegen niet meer echt het verschil te maken.

Na de pauze, waarin de stand 9-11 op het scorebord stond, kwam Veenwouden er qua doelpunten niet echt meer aan te pas. De gasten bleven trefzeker waar de thuisploeg niet meer bij machte was om tot scoren te komen. Eindstand 11-18. Doelpunten Veenwouden: Henk Moorlag 5, Thiadmar Sijens en Anna Tadema beide 3.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00