Jacqueline Jongsma

Eerste drie punten voor VIOD zijn binnen

zondag 28 september 2014

Voor de vierde speelronde stond de derby tegen WTOC op het programma. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en er wordt voor elke meter gestreden. VIOD verloor elk duel tot nu toe, het werd dus tijd voor de mannen van trainer Alink, dat er weer eens gewonnen werd. WTOC daarentegen had in haar eerste drie duels vier punten bij elkaar gevoetbald.

Het eerste halfuur kenmerkte zich door de vele strijd en inzet van beide teams. VIOD had het initiatief en kwam vaak goed door over de zijkanten, maar te vaak was de eind pass te slordig of werd de eind pass te laat gegeven. Achterin stond het bij VIOD dit keer als een huis en er werden geen kansen weggegeven. Hierdoor bleef VIOD het initiatief behouden. Na dik twintig minuten komt Bauke Visser alleen voor WTOC-keeper Geoffrie Hoiting te staan, het was Hoiting die het schot van Visser uit zijn doel wist te houden. Tien minuten later moest hij echter het antwoord schuldig blijven op een schot van opnieuw Bauke Visser. Na een goede steekpass van Erik van der Veen sneed Bauke Visser naar binnen en schoot beheerst de bal in de korte hoek, 1-0. Net voor rust zou Nykle Durk van der Valk beginnen aan één van zijn karakteristieke acties, Taede van der Ploeg herkende dit gevaar en haalde Van der Valk onreglementair onderuit, geel voor Van der Ploeg. Vrij vlot hierna was het rust.

De tweede helft was nog maar net begonnen of VIOD kreeg een vrije trap aan de zijkant van het veld, een meter of 25 vanaf het doel. Erik van der Veen nam deze vrije trap en schoot de bal op de kruising, net geen doelpunt voor VIOD. Maar de toon was weer gezet, VIOD bleef aanvallen en WTOC kon niets anders dan tegenhouden. Na een uur wist VIOD haar voorsprong uit te bouwen. Na een prima actie van René van der Veen, die achterin twee man het bos in stuurde, kreeg Bauke Visser de bal aan de rechterkant. Zijn voorzet werd binnen getikt door broer Sjoerd Visser, 2-0. VIOD drukt door en krijgt kansen op de 3-0. Maar tussen 66e en 71e minuut gaat het helemaal mis voor VIOD. Tot dan toe had de verdediging van VIOD geen krimp gegeven, maar na twee keer mistasten was de stand weer gelijk, volkomen onverdiend. Bij zowel de 2-1 als de 2-2 was Jaap de Bruin de doelpuntenmaker, hij rondde de kansen, die VIOD weggaf, beheerst af. VIOD was lichtelijk in paniek, maar ging niet bij de pakken neer zitten.

Het rechtte de rug en ging knokken om weer op voorsprong te komen. Een kwartier voor tijd was het VIOD-keeper Rutger Atema die met een perfecte verre uittrap Bauke Visser vond, deze controleerde de bal en lobte de bal prachtig over keeper Hoiting heen, 3-2. Nu was het zaak voor VIOD om deze voorsprong vast te houden en wellicht misschien uit te breiden. Roelof van der Veen was dichtbij bij een doelpunt, maar zijn kopbal belandde op de paal. Het was uiteindelijk Sjoerd Visser die de wedstrijd besliste. Na opnieuw een voorzet van broer Bauke, was het Sjoerd die de bal aannam met de linkervoet en toen voluit op doel schoot met rechts, keeper Hoiting was kansloos, 4-2. Hierna floot de uitstekend leidende scheidsrechter Oosting vrij snel voor het einde van de wedstrijd.

VIOD won deze middag verdiend van WTOC en heeft haar eerste drie punten binnen. Die waren ook van harte welkom. Deze overwinning werd gevierd met muzikale begeleiding van ‘de Kolkenblazers’, vele hitsssss passeerden de revue. Het werd nog een gezellige avond in Driezum en ondanks dat WTOC verloren had, bleven de mannen uit Westergeest, de Triemen en Oudwoude, zoals altijd, ook nog even zitten. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Birdaard op het programma. Deze ploeg heeft nog geen punt en wil graag tegen VIOD de eerste driepunter pakken. Echter, wint VIOD deze wedstrijd, dan kan men weer een beetje stiekem omhoog kijken op de ranglijst. Al met al een mooi affiche, aanvang 14.30 in Birdaard.

© Verslag: Roelof van der Veen

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00