VIDEO’S: Eerste editie van De Simmer

Zondag 09-07-2017
DE WESTEREEN - In het nieuwe radioprogramma De Simmer wordt er verslag gedaan van live evenementen, sport en nieuws. Deze week waren we aanwezig bij de wielerronde in Ternaard, Pronkjedei in Dokkum, de Drakenbootrace in Dokkum en het Freeze Forze Beach Fest in De Westereen. Elke week is er livemuziek in de studio.

Willemina Hiemstra kwam samen met Sjoerd Ferwerda langs om vier nummers te spelen. Daarnaast sprak ze over haar passie voor muziek. Ook is er elke week aandacht voor het Simmerberoep. Deze week was Liesbeth ten Hoeve te gast in de rubriek het Simmerberoep. Zij is organisator van bootcamps en sup-lessen van Strong2BeFit in Veenwouden. Haar lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden en voor alle leeftijden. Meer informatie over haar en Strong2BeFit is te vinden op www.strong2befit.nl.

Sanne Faber (voorzitter UDI Oosternijkerk) en Broer vd Wal (voorzitter De Bazuin Oenkerk) kwamen langs in de studio om te vertellen over het concert Tusken Waad & Wald in Oosternijkerk. De twee brassbands traden zaterdagavond samen op, een unieke samenwerking! We belden met voorzitter Jan Ede van VV Dokkum om te praten over het besluit dat de gemeente donderdagavond maakte. De sportclubs hoeven niet verplicht te verhuizen naar het Tolhuispark. Een enorme opluchting voor de club.

Elke week geven we een Simmerblomke weg aan iemand die het verdient. Deze week kreeg de 81-jarige Griet Kempenaar uit Kollumerzwaag het bloemetje. Vijf jaar geleden is haar man overleden, door haar ouderdom durft ze niet meer te fietsen en heeft ze haar zwemmen moeten opgeven. Jarenlang zwom zij elke dag. Ook heeft ze na een operatie aan haar knieën lang moeten revalideren, maar ze klaagt niet. Nog steeds staat zij elke dag klaar voor iedereen.

Heeft u een onderwerp, tip, evenement of wilt u iemand opgeven voor het bloemetje? Mail dan naar simmer@rtvnof.nl.

Elke zaterdag is De Simmer te beluisteren op RTV NOF tussen 12:00 uur en 17:00 uur. Op zondag volgt de herhaling.

 

 

 

 

 

terug naar overzicht
Willemina Hiemstra en Sjoerd Ferwerda spelen liveEerste editie van De SimmerSanne Faber en Broer vd Wal over het unieke concertKijk voor meer fotos op www.rtvnof.nl
© Foto's: De Simmer


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie