Eerste stap tot lijfsbehoud voor Geel Wit · Foto('s):

Eerste stap tot lijfsbehoud voor Geel Wit

maandag 25 mei 2015

Geel Wit heeft de eerste stap tot lijfsbehoud in de derde klasse gezet door met 3-1 te winnen van Warga. Volgende week valt de beslissing in Wergea. De wedstrijd begon desastreus voor de Amelanders. Al na zevenenvijftig seconden lag de bal achter doelman Pieter Oene Smit. Anton Hobert was de maker van het doelpunt van de bezoekers.

Het eerste kwartier was voor de gasten. Maar in een paar minuten draaide Geel Wit het wedstrijdbeeld compleet om. Uit een voorzet van Bente Bonthuis kwam de bal bij Kayan Kiewiet en hij stelde Micha Metz in stelling om de 1-1 te scoren. Twee minuten later was het weer raak en andermaal was Kayan Kiewiet de aangever. Uit zijn voorzet knalde broer Kevin de 2-1 binnen. Geel Wit was dicht bij een derde treffer toen Jurjen Metz Bente Bonthuis in stelling bracht. Keeper Edgar van IJs bracht redding ten koste van een corner. Aan de andere kant hield doelman Pieter Oene Smit zijn team in de race met reddingen op inzetten van Robbert Kooistra en Jannick Spithof, twee mannen met Amelander roots.

Na ruim een half uur spelen kreeg Jurjen Metz een dot van een kans na slecht optreden van de Wargaster defensie. Zijn schot van dertig meter ging net naast. In de veertigste minuut stond hij aan de basis van de 3-1. Jurjen Metz dolde zijn tegenstander en zette voor op Bente Bonthuis, die simpel kon intikken.In het begin van de tweede helft liet Geel Wit het na om de score uit te breiden. Bente Bonthuis, Jurjen Metz en Kayan Kiewiet hadden de derde treffer op hun schoen. De beste kans was eigenlijk wel in de zevenenzestigste minuut toen Micha Metz Sander Hekkelman in een kansrijke positie stelde, maar de aanvaller schoot rakelings naast.

Bart Boersma schot over namens de bezoekers, daarna werden schoten van Theodoor Molenaar, Sander Hekkelman en Mark Molenaar net voor de doellijn gekeerd. In de zevenentachtigste minuut werd de doorgebroken Sander Hekkelman door keeper Edgar van IJs gevloerd. Scheidsrechter T. Alberts zag er echter geen overtreding in. In de zevende minuut van de blessuretijd spaarde de scheidsechter de keeper nog een keer toen hij buiten het strafschopgebied hands maakte en daarmee Bente Bonthuis van scoren weerhield. In de tussentijd kon Geel Wit opgelucht ademhalen toen bij een scrimmage voor het doel Micha Metz op de achterlijn redding bracht.

Optelling Geel Wit: Pieter Oene Smit, Peter Oud (Roland Kooiker, 57), Mark Molenaar, Bjorn Wijnberg, Theodoor Molenaar, Lukas Mollema (Jan Ytsma, 84), Kevin Kiewiet (Sander Hekkelman, 60), Kayan Kiewiet, Bente Bonthuis, Micha Metz, Jurjen Metz.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00