Europese en nationale limieten voor Westereender gymnastes

Zondag 19-03-2017
ZWOLLE - Afgelopen weekend werden in Zwolle de eerste plaatsingswedstrijden acrogym gehouden ook de  Westereender gymnastes deden hier aan mee. Doel was voor de meeste teams het behalen van het limiet voor de NK Acro, die in juni in Ahoy gehouden worden – maar het was ook de eerste kans voor het halen van een limiet voor de Europese Kampioenschappen, die in oktober in Polen gehouden worden.

De twaalfjarige Lisanne Hulder greep hier met haar partners Mare Blaam en Famke van Wieren haar kans: met drie prachtige oefeningen wisten zij nú al het hoogste limiet voor de Europese Kampioenschappen binnen te slepen. Een superprestatie zo vroeg in het acro-seizoen. Haar tweelingzus Marieke Hulder deed aan deze wedstrijd mee in de categorie Pupillen.

Deze categorie mag nog niet naar de Europese, maar samen met haar partners Inge Speerstra en Robin Luinge mocht Marieke na een prachtige oefening zeer terecht een zilveren medaille in ontvangst nemen waarmee zij zich gelijk verzekerde van een plekje op de Nederlandse Kampioenschappen.

terug naar overzicht
Europese en nationale limieten voor Westereender gymnastesVerslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie