Extra geld voor Culturele Hoofdstad in Tytsjerksteradiel

Vrijdag 17-03-2017
BURGUM - De gemeenteraad van Tytsjerksteradiel stelt 1 euro per inwoner beschikbaar aan de stichting Leeuwarden-Fryslân (LF2018). De stichting kan hierdoor onder andere promotiemateriaal voor LF2018 ontwikkelen. Ondernemers en organisatoren van evenementen kunnen hiervan gebruikmaken. Op die manier wordt ook in de dorpen en steden buiten Leeuwarden Culturele Hoofdstad zichtbaar.

Wethouder Houkje Rijpstra is blij met de ruime steun die het collegevoorstel in de raad kreeg: “It brûst yn ús gemeente, d’r binne tal fan projekten en eveneminten dy’t yn it ramt fan kulturele haadstêd organisearre wurde. It is moai dat wy en ús undernimmers, mei de stipe dy wy no fan Ljouwert krije, ek sichber meitsje kinne dat we meidogge oan kulturele haadstêd.”

Oproep aan alle Friese gemeenten
Burgemeesters Crone van Leeuwarden en Van Bekkum van Smallingerland deden onlangs een oproep aan Friese gemeenten om een euro per inwoner bij te dragen aan stichting LF2018. Met die bijdrage krijgen de gemeenten ondersteuning van de stichting bij de marketing en communicatie. Daarmee wordt ook in de dorpen en steden buiten Leeuwarden culturele hoofdstad zichtbaar.

Subsidie Culturele Hoofdstad
Tytsjerksteradiel stelde eerder al een ton beschikbaar voor Culturele Hoofdstad. Dat geld is grotendeels besteed aan subsidies voor projecten en evenementen in de gemeente. Afgelopen jaar kregen ruim 30 projecten subsidie, waarmee de ontplooiing van maatschappelijke en culturele initiatieven in de gemeente een flinke boost kreeg.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie