Fantastisch seizoen van VIOD eindigt in mineur · Foto('s): Duco Halbesma
  Duco Halbesma

Fantastisch seizoen van VIOD eindigt in mineur

maandag 25 mei 2015

Een lang en bijzonder seizoen is voor VIOD ten einde. In de finale van de nacompetitie versloegen de beloften van Heerenveen de VIOD-vrouwen met 6-1, waarmee de uitwedstrijd tot een formaliteit is geworden. De druiven smaakten na afloop erg zuur. Twee keer versloegen de Driezumers in de reguliere competitie Heerenveen en eindigde op de ranglijst twee plaatsen hoger.

Vanaf 1 november 2014 verloor VIOD in competitieverband geen wedstrijd en in het gehele seizoen wist geen enkele tegenstander VIOD thuis een nederlaag te bezorgen. Dit pak slaag had het team van Atty Eelkema dan zeker ook niet verdiend. Dat de meeste spelers de afgelopen weken er door heen zaten, was ook tegen Twente al zichtbaar. Maar de factor geluk zorgde nog voor het ‘Wonder van Hengelo’. Een tweede wonder bleef uit en dat betekent dat het voor 99% zeker is dat het beloftenteam van Heerenveen Fryslân en district Noord het volgende seizoen in de topklasse gaat vertegenwoordigen.

VIOD begon, voor een record aantal toeschouwers, ijzersterk aan de wedstrijd en drong Heerenveen terug op eigen helft. Lisette Luimstra kreeg een geweldige mogelijkheid om haar team op voorsprong te zetten. Keepster Nienke Olthof wist de bal echter met haar vingertoppen uit het doel te ranselen. Olthof verdedigt normaliter het doel van sc. Heerenveen 1, maar kon keepen omdat de vijftien wedstrijdenregeling niet voor keepster uit de Beneleaue geldt. Een bizarre regeling waar terecht gebruik van werd gemaakt.

Een fout van Aafke de Hoek liet de wedstrijd na twintig minuten kantelen. Zij raakte de bal totaal verkeerd bij het uitverdedigen waardoor Carmen de Mare de 1-0 aantekende. Paar minuten later was het Annet van Hout die de Heerenveen voorsprong verdubbelde. VIOD was duidelijk aangeslagen en hervond zich enigszins pas vlak voor rust. Grytsje Jongsma ging op links er als een speer vandoor en vond met een voorzet op maat Froukje Schaafsma die daarna keepster Olthof kansloos liet.

Deze geweldige opsteker vlak voor rust, kreeg geen vervolg in de tweede helft. In de zevenenveertigste minuut was de wedstrijd over en uit voor VIOD. Weer was het Carmen de Mare die de trekker overhaalde. VIOD stortte daarna als een kaartenhuis in elkaar. Carmen de Mare, Iris Achterhof en Annet van Hout strooiden met mooie doelpunten daarna nog meer zout in de wonde.

Het was overigens sowieso een zwarte dag voor VIOD. Heren 1 degradeerde door een 2-1 nederlaag tegen Friese Boys naar de vierde klasse en de D2 junioren moeten door een nederlaag tegen Be Quick D4 het draaiboek voor het kampioenschap terug in de lade leggen. Maar gelukkig was er ook een lichtpuntje. Het combinatieteam van VIOD VR4 en Friese Boys VR1 vierde een prachtig kampioenschap in de langste rondrit ooit op een platte kar gemaakt. De wedstrijdbal werd gesponsord door Fysio Bakker uit Damwâld. Voor meer foto’s zie www.vioddames.nl.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00