Feanster tennistoernooi met vlagvertoon geopend · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Feanster tennistoernooi met vlagvertoon geopend

maandag 18 juli 2016

Zaterdag om even voor 9 uur hees een trotse voorzitter Sietze Hoekstra de TSO vlag. Om 9 uur mocht hij tegen Ype Tiekstra de eerste bal slaan in zijn wedstrijd. Met de olympische gedachte alvast in zijn achterhoofd konden de toeschouwers concluderen dat hij goed strijd had geleverd, maar net niet voldoende voor de winst.

Even later stapte het favoriete duo Ida Drent en Bert Rijpkema de baan op. Hoewel Ida Drent een personeelsfeestje aan haar voorbij had laten gaan om fit aan de start te verschijnen kwamen ze net iets tekort om hun favorietenrol waar te maken.

Heroïsch was even later de partij tussen Gert Wolters en Folkert Postma. Folkert liet de debutant in de eerste set alle hoeken van de baan zien. In de 2e set kwam het onverwoestbare doorzettings – en loopvermogen van Wolters goed uit de verf. Die 2e set won hij in de tiebreak. De 3e set was voor beiden een martelgang. Na 2 uur en 36 minuten strompelden de beide matadoren naar de kantine. Een zwaarbevochten overwinning van Postma werd gevierd met een koel glas Radler.

Ook publiekslieveling Goffe Hoekstra maakte er weer een show van. Na de eerste set riant gewonnen te hebben liet hij het na een 4-2 voorsprong in de 2e set even afweten. Pier van der Velde rook zijn kans en pakte de 2e set. Met steun van het talloze thuispubliek werd Goffe in de 3e set naar de overwinning gedragen.

Adriaan van Helden en Geke van der Molen waren als eerste geplaatst en begonnen voortvarend aan hun strijd. Een 5-3 voorsprong in de eerste set was niet voldoende. Ze verloren die met 7-6. De 2e set liepen ze over hun tegenstanders heen. Al snel stonden ze met 4-0 voor. Toen stond een ontketende Corry Vlasma op. Ze gaf de ballen meer vaart, volleerde en gaf druk met haar verwoestende backhand. Met 6 games op rij kreeg deze wedstrijd onverwachte winnaars.

Fijn langs de lijn
Graag nodigt TSO u uit om deze week ook getuige te zijn van dit tennisspektakel. Vanaf 18.00 uur wordt er elke dag gespeeld met finales op zaterdag. Vanaf het terras bij de kantine is er een prima zicht op alle banen en ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00