Filmhuis Kollum opent filmseizoen met “Poesia Sin Fin”

Woensdag 13-09-2017
Waar:
Kollum
Wanneer:
Vrijdag 22-09-2017
Al meer dan 35 jaar vertoont Filmhuis Kollum vanaf september t/m mei op vrijdagavond om de week twee prachtige films. Eerst om 19.00 uur een jeugd- en familiefilm en om 21.00 uur een filmhuisfilm. Al meer dan 35 jaar vertoont Filmhuis Kollum vanaf september t/m mei op vrijdagavond om de week twee prachtige films. Eerst om 19.00 uur een jeugd- en familiefilm en om 21.00 uur een filmhuisfilm. 

Wij brengen een gevarieerd filmaanbod zowel wat betreft genre en onderwerp als het land van herkomst. Vrijdag 22 september gaan we weer van start. Om 19.00 uur een heel grappige animatiefilm voor de jeugd over een baby die geen baby is….. of toch?Om 21.00 uur vertonen wij een heel bijzondere en poëtische film uit Chili: “Poesia sin fin”  (Poëzie zonder einde). De film gaat over de jonge Alejandro die in de roerige jaren 40 en 50 tegen de wil van zijn familie dichter wordt en in aanraking komt met de artistieke en intellectuele avant-garde van die tijd, jonge onbekende maar veelbelovende artiesten, de latere grootheden van de Latijns-Amerikaanse literatuur. Ze leven samen zoals weinigen durfden te leven, en experimenteerden met het dichterschap op een eigenzinnige en gewaagde manier, sensueel, authentiek, vrij en gek. “Poesía sin fin” is een kleurrijk epos over de bijzondere jeugd van regisseur Alejandro Jodorowsky.

Filmhuis Kollum heeft een prachtig intiem en sfeervol filmzaaltje in de kelder van het monumentale gebouw Oostenburg waar sinds kort ook het Kollumer Museum is gehuisvest.De dagen worden korter dus…….. tijd voor Cultuur in Kollum. Welkom in Filmhuis Kollum
>>Voor meer info over Filmhuis Kollum, de films en trailers kijk op www.filmhuiskollum.nl     Prijzen: kinderen € 2,50   volwassenen: € 5,00BIJTIJDS RESERVEREN (DRINGEND) AANBEVOLEN TEL.  0511-452282.  ( DAG EN NACHT)

“POESIA SIN FIN”  + VRIJDAG 22 september  21.00 uur       Drama / Fantasy 128 min.Spanje 2017  Regie Alejandro Jodorowsky Chili’s zinderende hoofdstad Santiago, in de roerige jaren 40 en 50. Regisseur “Alejandrito” Jodorowsky is dan twintig jaar oud en besluit om een poëet te worden, tegen de wil van zijn familie in. De jonge Alejandro moet kiezen: Stikken in een dichtgesnoerd bestaan of opbloeien onder gelijkgezinden. Natuurlijk kiest hij voor het laatste. Hij weet door te dringen tot de kring van de artistieke en intellectuele avant-garde van die tijd. Hij ontmoet Enrique Lihn, Stella Diaz Varín, Nicanor Parra en vele andere jonge onbekende maar veelbelovende artiesten, latere grootheden van de Latijns-Amerikaanse literatuur. Ze leven samen zoals weinigen durfden te leven, opgegaan in deze wereld  waarin hij experimenteerde met het dichterschap op een eigenzinnige en gewaagde manier, sensueel, authentiek, vrij en gek. “Poesía sin fin” (eindeloze poëzie) is een kleurrijk epos over Jodorowsky’s bijzondere jeugdDe grillige maar doelgerichte, autobiografische film “Poesía sin fin” ontroert en heeft een betoverende verbeeldingskracht. NRC *****

“Waarom maak ik films? Ik ben 86 jaar oud, mijn voeten doen pijn, mijn benen doen pijn,mijn heupen doen pijn, mijn lichaam doet pijn. Maar, wat een geluk dat ik  een film maken kan die heelt.” Alejandro Jodorowsky.

terug naar overzicht

© Foto's: Archief RTVNOF


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie