Flamingo’s A1 haakt in competitie aan na slechtere tweede helft · Foto('s):

Flamingo’s A1 haakt in competitie aan na slechtere tweede helft

maandag 11 december 2017

In de 5e speelronde van de zaalcompetitie mocht Flamingo’s A1 maar weer eens aantreden in en tegen Drachten. In de voorbespreking van de wedstrijd werden de belangen van deze wedstrijd maar eens goed duidelijk gemaakt; aanhaken of voorlopig afhaken op de ranglijst. Iedereen werd daardoor meteen op scherp gezet en was zich bewust van de druk om te winnen.

Met deze druk wisten de Flamingo’s maar wat goed om te gaan in de eerste helft. Wat heet; binnen no-time stonden de Buitenposters met 5-0 voor. En ook toen Drachten begon met scoren gingen de Flamingo’s vrolijk verder. Door afstanders van Coen, Marrit en Arnout werd er zelfs een gat van 8 doelpunten geslagen: 4-12. Aan het einde van de eerste helft mocht Drachten door 4 doelpunten op rij toch nog enigszins terugkrabbelen. Zo gaf de scheidsrechter het eindsignaal voor de eerste helft met een tussenstand van 9-14.

Aan het begin van de tweede helft werd duidelijk dat Drachten een stuk beter uit de kleedkamers was gekomen dan de Flamingo’s. Hierdoor verdween de florissante voorsprong van de eerste helft als sneeuw voor de zon: 15-15. Flamingo’s moest zich snel weer zien op te richten voordat Drachten op voorsprong zou komen. Hierbij zat het echter niet mee met het achtereenvolgens uitvallen van Arnout en Wieger. Toch slaagden de Flamingo’s erin niet op achterstand te komen en na een gelijke stand van 17-17 wist het zelfs weer een klein gaatje te slaan: 17-19. Drachten kwam deze tik niet meer te boven en door een buzzer beater van Arnout (reeds weer ingevallen) werd de eindstand bepaald op 18-21.

Na een mindere tweede helft toch winnend weten af te sluiten, dat mag je een puike teamprestatie noemen! Op 1 december 2016 werd er op bezoek bij Drachten A2 met dezelfde cijfers gewonnen. Dit leidde later in het seizoen tot een kampioenschap in de zaal. Laat het resultaat van dit jaar een goed voorteken zijn voor verder succes dit seizoen ;). Het liefst komende zaterdag al weer. Wanneer Flamingo’s A1 om 19:40 thuis speelt tegen LDODK A1. Ook deze wedstrijd hopen zij weer in een goed gevulde Houtmoune te mogen spelen. Schroom dus niet om even langs te komen.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00