Flamingo’s houdt Joure op afstand · Foto('s):

Flamingo’s houdt Joure op afstand

zondag 07 februari 2016

Zaterdag 6 februari stond de belangrijke uitwedstrijd tegen de nummer twee, Joure, op het programma. De uitslag zou bepalen of Flamingo’s dichter bij het kampioenschap kon komen of dat de directe concurrent het verschil zou verkleinen tot twee punten, maar met een wedstrijd meer.

Beide teams waren erop gebrand om de punten te pakken. De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Aan beide kanten werden de kansen niet afgemaakt. De verdediging van Flamingo’s was sterk en na een tijdje werd dan ook de openingstreffer gemaakt door Flamingo’s. Daarna was het weer een tijdje doelpuntloos. Door een mooi afstandsschot werd de 0-2 op het scorebord gezet, waarna de doelpunten makkelijker vielen. Na de 0-3 wist ook Joure de korf te vinden. De doelpunten vielen om en om, maar richting de rust was het Flamingo’s die een gat van zes punten wist te slaan. Ruststand 5-11.

In de tweede helft was het zaak om door te gaan met het spel waarmee we in de eerste helft zijn geëindigd. De Tamminga-formatie leek het even kwijt te zijn, want het was Joure dat twee keer achter elkaar tot scoren wist te komen. Flamingo’s pakte de draad weer op en scoorde met een afstander en een inloopbal. De voorsprong leek groot genoeg en werd zelfs nog groter met een stand van 11-18. Joure liet het er niet bij zitten en begon aan een inhaalrace waarbij ze vier keer achter elkaar wisten te scoren. Dit bracht de eindstand op 15-18.

Met deze overwinning is het kampioenschap binnen handbereik. Als volgende week Altijd Kwiek wordt verslagen zijn we kampioen. Komt allen volgende week 13 februari om 20.25 uur naar de Houtmoune en schreeuw ons naar het kampioenschap!

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00