Flamingo’s speelt wedstrijd om snel te vergeten · Foto('s):

Flamingo’s speelt wedstrijd om snel te vergeten

zondag 21 december 2014

Zaterdag 21 December moest Flamingo’s aantreden tegen Elko uit Elim. Met goede moed trok de Bouwbedrijf Tamminga formatie ten strijde, maar het was al snel duidelijk dat een overwinning er niet in zat vandaag.  Elko overklaste Flamingo’s in de 2e helft door een 10-6 ruststand uit te bouwen naar een 24-11 overwinning. Hierdoor Flamingo’s achter te laten in mineur.

Flamingo’s begon de wedstrijd met interim coach Janco Slingerland op de bank die de opgestapte Christiaan Schaafsma deze wedstrijd verving.Elko kwam in deze wedstrijd razend snel op een 4-1 voorsprong, welke na slechts 4 minuten al op het scorebord stond.Flamingo’s kon hierna aanpikken tot 5-4, maar zag hierna Elko wederom uitlopen naar 10-4. Het laatste wapenfeit in deze eerste helft was voor Flamingo’s, die het gat kon dichten tot 4 doelpunten.

Na de rust kwam Flamingo’s scherp uit de startblokken en kon zowaar aansluiting vinden door 3 goals op rij te scoren en 10-9 op het scorebord te zetten. Het scoren was hierna wel een beetje gebeurd voor Flamingo’s en Elko ging rustig door waar ze mee bezig waren. Bij een stand van 15-10 kwam het laatste statistieken doelpunt van Flamingo’s op het scorebord terecht en schoot het Drentse achttal met scherp nog 9 doelpunten door het plastic. Het geloof bij Flamingo’s was na 5 minuten in de 2e helft totaal verdwenen en spelers stonden niet meer voor elkaar te spelen.  Als Flamingo’s nog punten wil pakken, moet er serieus nog hard gestreden worden. In veel wedstrijden werd er behoorlijk strijd geleverd, maar dit was een wedstrijd die Flamingo’s snel moet vergeten.

Wij willen tot slot ex trainer Christiaan Schaafsma bedanken voor alle trainingen en goede tijden en wij wensen hem al het beste in zijn korfbal trainers carrière. Ook wensen wij iedereen plezierige kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar. Wij hopen 10 Januari weer op een volle sporthal de Houtmoune waar Flamingo’s aan mag treden tegen Harich. Deze wedstrijd begint om 19.40.

© Verslag: Peter Gerlsma

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00