Flamingo’s toont ruggengraat · Foto('s):

Flamingo’s toont ruggengraat

zondag 16 oktober 2016

Afgelopen zaterdag stond de laatste veld wedstrijd van het eerste seizoenshelft op het programma. Na een blamerende serie van 3 nederlagen op een rij stond de bouwbedrijf Tamminga formatie maar één ding te doen, het seizoen positief afsluiten! Uit tegen WWC is altijd lastig, het druilerige weer en zanderig veld hielpen ook niet mee.

Maar desalniettemin werd het een wedstrijd waar de neutrale kijker zich geen moment hoefde te vervelen. De in grote getale meegereisde supporters stonden als negende man achter de rood gele equipe en scandeerden uit volle borst de namen van hun helden! De wedstrijd werd om half 4 in gefloten door de prima leidende scheidsrechter J.N. Wiegersma. De eerste minuten leek de wedstrijd mee te gaan op het niveau van het weer: druilerig.

Beide teams hadden enkele aanvallen nodig voordat de bal voor het eerst de korf vond. Aaltsje vd Mei verzilverde een vrije bal. Direct gevolgd door een afstander. De Flamingo’s wisten doormiddel van veel inzet en tactisch vernuft een gaatje te slaan van 4 punten. Amarins vd Meer scoorde een mooie uitstarter. WWC liet het hier niet bij zitten en bleef ook mee scoren. De doelpunten bleken echter duur te zijn, waardoor er gerust werd met een stand van 5-8 in het voordeel van de geel hemden.

De tweede helft kwam WWC sterk uit de kleedkamers en ze wisten doormiddel van 2 doelpunten de aansluitingstreffers te maken. Martein Visser kon met een doorloopbal de eerste score voor de Buitenposters op het scorebord zetten. De Flamingo’s wisten lang een voorsprong van rond de 3 goals vast te houden. Maar nadat WWC vers bloed in het veld bracht kantelde de wedstrijd, voor het eerst stond de thuis ploeg voor. Met nog een dikke 5 minuten te spelen was het erop of eronder voor de roze vogels uit Buitenpost.

Bloedstollend spannend was het stuivertje wisselen tussen de beide ploegen. Thea Baas schoot een fraaie afstander door de korf. De net in het veld gekomen debutant Jan Hoekstra, had één opdracht meegekregen van coach Janco Slingerland: afronden! Deze topper voor de toekomst wist zijn debuut een gouden randje te geven met een uiterst belangrijk kansje korf. Hierdoor hadden de Flamingo’s de beslissende voorsprong gepakt. De wedstrijd werd afgefloten met een eindstand van 15-17. Hierdoor kunnen de geel hemden terug kijken op een geslaagde eerste seizoenshelft. Met een derde plek in de competitie is alles nog mogelijk en gaan de Flamingo’s met een goed gevoel de zaal in.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00