Flamingo?s verliest koppositie bij Westergo

maandag 09 april 2012

Flamingo’s heeft ook de tweede wedstrijd na de hervatting van het veldseizoen niet weten te winnen. In Bolsward werd verloren van Westergo.  In de eerste helft lukte weinig bij de korfballers uit Buitenpost. Dit resulteerde in een 10-4 achterstand bij rust. De tweede helft werd er beter gespeeld echter het gat bleek al te groot. De wedstrijd eindigde in 12-9.

Bij Flamingo’s verving Aaltsje van der Mei de op de training geblesseerd geraakte Janny Bouius. Al vroeg in de wedstrijd bleek dat Flamingo’s vandaag niet in goede doen was. Westergo was zowel aanvallende als verdedigend een stuk scherper. Pas na tien minuten bij een 4-0 achterstand wist Flamingo’s zijn eerste score te noteren. Herman Pilat scoorde na een snelle combinatie een korte kans. Flamingo’s liet in de eerste helft de zich het figuurlijke kaas van brood eten. En Westergo wist hier wel raad mee. De stand bij rust was ontluisterend; 10-4.

De tweede helft kwam een gretiger Flamingo’s uit de kleedhokken. Al was het nadat André Bosman de 10-5 scoorde wederom Westergo dat tweemaal de korf wist te vinden. Dit bleken achteraf de laatste doelpunten voor Westergo deze wedstrijd. Maar ondanks het feit dat Westergo de laatste 25 niet meer wist te scoren was Flamingo’s niet bij machte om het gat te klaren. De wedstrijd eindigde in 12-9. Door dit verlies heeft  Flamingo’s de koppositie moet afstaan aan concurrent Spannum die hun wedstrijd wel wist te winnen.

Volgende week speelt Flamingo’s wederom een uitwedstrijd. In Dokkum is De Granaet de tegenstander.

© Verslag: Janco Slingerland

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00