Flamingo’s verliest weer · Foto('s):

Flamingo’s verliest weer

zondag 16 november 2014

De vorige ontmoeting met DWA/Argo was een cruciaal duel op het veld die nipt in een zeer doelpuntrijke wedstrijd werd gewonnen met 20-19. Vandaag was het andersom, de scores waren matig en de uitslag viel de andere kant op. Bovendien moest Flamingo’s drie basisspelers missen vanwege blessures en viel routinier André Bosma de dag tevoren ook nog eens uit waardoor het passen en meten was bij de Buitenposters en dus zitten de geel-roden in de spreekwoordelijke hoek waar de klappen vallen.

Ondanks dit ging de Tamminga formatie er vol voor en met drie prima vervangers namen de gasten wel een voorsprong maar na 3-3 nam Flamingo’s het heft in handen. Het ene vak draaide moeizaam door het gemis aan automatismen maar het andere vak met aanvoerster Marieke Keizer speelde steeds beter korfbal, dit vak zorgde dan ook voor een 5-3 voorsprong via goals van Jelmer Beerda en Ronald Algra. DWA/Argo scoorde 5-4 maar een mooie doorbraak van de uitstekend invallende Reinder Zuidhoorn en een pass op Peter Gerlsma betekende 6-4. Toch was Flamingo’s slordig met verdedigen, het gaf soms veel te weinig druk en scoorde tot overmaat van ramp gewoon niet, waardoor de gasten toch eenvoudig weer op 6-6 kwamen bij rust.

Na rust hetzelfde beeld, de Groningers die de wedstrijd openden en Flamingo’s die het initiatief overnam en lang vasthield. Elke keer als DWA/Argo bij kwam mikte een geel-rode weer raak waardoor het uitermate spannend was. Tot 9-9 bleef het gelijk opgaan, Jelmer Beerde mikte een strafworp raak 10-9 waarna Flamingo’s de bal mocht uitbrengen, slordig uitbrengen bezorgde DWA/Argo bijna weer de gelijkmaker maar de bal rolde van de rand.

In een prachtige aanval direct daarop, wist aanvoerster Marieke Keizer het verschil naar twee op te tillen en met krap tien minuten te gaan leek het kat in het bakkie. Niets bleek minder waar, DWA/Argo had al in eerdere wedstrijden al laten zien tot het einde door te gaan en mikte 11-11 door het kunststof. Toen het 11-12 werd bleef het tweede aanvalsvak uitstekend korfbal laten zien en kreeg veel kansen maar mikte niks raak, en dan wil de sportwet dat er aan de andere kant gescoord wordt, dit wrede lot trof ook de Friezen, 11-13.

Met nog twee minuten te gaan was het bijna onmogelijk om nog iets te veranderen maar Reinder Zuidhoorn gooide nog 12-13 door het gele kunststof maar in de laatste hectische fase was Flamingo’s niet in staat om een volkomen terecht gelijkspel uit het vuur te slepen waarmee het duidelijk is dat Flamingo’s nu al tot een gevecht tegen degradatie gedoemd is. Toch zijn er lichtpuntjes immers de invallers hebben allen twee of drie doelpunten gescoord en er werd bij tijd en wijle uitstekend korfbal gespeeld, met de hoop op snel herstel van de geblesseerden zijn er nog mogelijkheden genoeg.

Doelpunten: Reinder Zuidhoorn en Jelmer Beerda 3, Michelle Wester en Ronald Algra 2, Marieke Keizer en Peter Gerlsma

© Verslag: Christiaan Schaafsma

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00