Flamingo’s wint kraker tegen WWC in extremis · Foto('s):

Flamingo’s wint kraker tegen WWC in extremis

zondag 04 februari 2018

In een doelpuntrijke wedstrijd stond de korfbalploeg uit Buitenpost tegen het lager geklasseerde WWC bij rust verrassend op achterstand: 14-12. Na de rust trok Flamingo’s uiteindelijk aan het langste eind door in de laatste seconde van de bloedstollend spannende wedstrijd het winnende doelpunt te scoren.

Voorafgaand hadden beide ploegen veel om voor te spelen. Flamingo’s is trotse koploper in de 3e klasse C en de Tamminga-formatie wil graag de vierpunten voorsprong op de concurrentie behouden. WWC heeft de laatste wedstrijden niet veel gewonnen en zal punten moeten pakken om niet in de degradatiezone te belanden.

Het begin van de wedstrijd was voor Flamingo’s. Na een vlotte 0-2 tussenstand stond er al snel een 1-4 voorsprong op het scorebord. Misschien dat het wat te gemakkelijk ging voor Buitenposters. Want in de rest van de eerste helft werd het initiatief uit de handen gegeven tegen een geroutineerd en efficiënt spelend WWC. De combinatieploeg uit Wieuwerd en Mantgum strafte elke onoplettendheid in de verdediging keihard af. Flamingo’s kon alleen nog volgen en wist door zelf mee te scoren de schade beperkt te houden met twee punten achterstand in de rust. Ruststand 14-12.

Na de rust ontstond een bloedstollend gevecht om de punten. Flamingo’s kreeg de verdediging beter op orde maar raakte aanvallend maar moeilijk in de flow. WWC kwam een aantal keer op een driepunten voorsprong maar een strijdbaar Flamingo’s kwam terug in de wedstrijd en wist op 17-17 gelijk te komen. Toch wist WWC weer de voorsprong te pakken. De wedstrijd kwam in de beslissende fase en toen WWC met nog vijf minuten spelen op 22-19 kwam leek de wedstrijd gespeeld.

Na 22-20 vanuit een strafworp bleven de doelpunten even uit maar in de laatste minuut was de stand plotseling weer gelijkna twee vrije ballen op een rij.  In de daaropvolgende aanval verspeelde WWC gelijk de bal en kreeg Flamingo’s zelfs nog de kans om de wedstrijd te winnen met een paar tellen op de klok. Martein Visser was zijn directe tegenstander te snel af en voltrok het vonnis met een fraaie one-hander. Gelijk na het doelpunt werd voor het einde van de wedstrijd gefloten. Eindstand 22-23. Een zwaarbevochten overwinning die Flamingo’s een stapje dichterbij het gedroomde kampioenschap brengt. Volgende week volgt wederom een uitwedstrijd, om 14:50 uur wordt er tegen Deinum gespeeld in de Roelengahal te Menaam.

Scores Flamingo’s:  Thea Baas 5, Amarins van der Meer 5, Herman Pilat 3, Martein Visser 3,  Ronald Algra 2, JoukjeStuursma 2, Reinder Zuidhoorn 2 en Aaltsje van der Mei

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00