Forse overwinning VV Buitenpost in Steenwijk · Foto('s): Kiepie.nl
  Kiepie.nl

Forse overwinning VV Buitenpost in Steenwijk

zondag 18 maart 2018

VV Buitenpost heeft zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen d’ Olde Veste ’54 met duidelijke cijfers gewonnen. Het werd 0-4 tegen de ploeg uit Steenwijk. De doelpunten kwamen van Rudmer Loonstra (2), Rolf Dijk en Jorrit Terpstra.

Flitsende start
Buitenpost kende een flitsende start. Al na drie minuten wist Rudmer Loonstra te scoren. Een slimme vrije trap van Robin Huisman de Jong belandde tussen keeper Tom Holleboom en zijn defensie waar Loonstra er als de kippen bij was en uitstekend raak schoot. Hoewel Buitenpost de bovenliggende partij was en enkele kansjes kreeg, gebeurde er geruime tijd niets voor beide goals. Totdat topscorer Loonstra het vijf minuten voor rust weer op de heupen kreeg en een mooie aanval via Martijn van Roeden en Rob Dijkstra prima afrondde: 0-2. Net voor het rustsignaal gooide Rolf Dijk het duel in het slot. Op een voorzet van Dijkstra joeg hij geheel vrijstaand de 0-3 tegen de touwen.

Kansen
Olde Veste probeerde het nog wel in het tweede bedrijf, maar kon net als de met 5-1 verloren wedstrijd in Buitenpost geen vuist maken. Bovendien keepte Kevin van der Meulen een goede wedstrijd. De Blauwkes gingen door met kansen creëren. Dat leidde tien minuten voor tijd tot de 0-4. Na een mooie actie van invaller Rik Weening, was het Jorrit Terpstra die de eindstand op het scorebord bracht.

Levensgevaarlijk
Buitenpost-trainer René van der Weij was uiteraard dik tevreden over het resultaat. “Wanneer je zó speelt bij Olde Veste, met zoveel druk naar voren en ook nog bij deze weersomstandigheden, dan doe je het uitstekend. We hadden achterin de zaakjes prima op orde. We wisten dat ze veel snelheid voorin hadden, maar hadden zelf het middenveld stevig in handen. We wonnen veel duels en daarnaast de tweede bal. Voorin waren we vanaf minuut dertig levensgevaarlijk, aanspeelbaar en balvast. Zo zie ik het graag”, aldus Van der Weij.

Kraker
Aanstaande zaterdag is de kraker tegen de nummer twee, Drachtster Boys. Het duel wordt in Buitenpost gespeeld. Als Drachtster Boys de competitie nog spannend wil maken – de ploeg heeft vijf punten achterstand – moet het winnen op De Swadde. Het belooft dus op voorhand een mooie wedstrijd te worden.

© Verslag: Paul Loonstra