Friese Boys en VCR scoren niet · Foto('s): Sake Beerstra

Friese Boys en VCR scoren niet

zondag 20 april 2014

Friese Boys en VCR speelden zaterdagmiddag tegen elkaar. Met name voor de gasten was het een belangrijke wedstrijd in de strijd op het kampioenschap. Het duel eindigde zoals het begon: 0-0.

Na vier minuten mocht Friese Boys een vrije trap nemen maar het schot van René de Jong ging naast. Een knal van Hans Feenstra werd door doelman René Zwaagstra van VCR losgelaten maar er was niemand van De Boys die hiervan wist te profiteren. Na bijna twintig minuten waren de gasten dichtbij een goal maar doelman Auke Hoekstra van de thuisclub redde voortreffelijk op een inzet van Watze-Gerrit Houtstra. Na een half uur legde Feenstra de bal op het hoofd van Arjen Bosma maar diens kopbal ging naast. Auke Hoekstra moest daarna andermaal gestrekt naar de hoek na een vrije trap van Rienk de Haas. Pal voor de rust moest Friese Boys een tegenslag incasseren toen Sander Hoekstra voor commentaar op de leiding zijn tweede gele kaart kreeg en dus kon gaan douchen.

Direct na de rust had Mame Braaksma de kans VCR aan de leiding te brengen maar de middenvelder miste de bal volkomen. Een schot van René de Jong werd uit de hoek getikt door doelman Zwaagstra. Aan de andere kant werd een poging van De Haas onschadelijk gemaakt door goalie Hoekstra. Een kopbal van De Haas ging rakelings over. Pogingen van Arjen Bosma en René de Jong leverden Friese Boys ook geen treffer op zodat het 0-0 bleef.

“Birdaard verliest en dan is het heel jammer dat je hier niet wint” aldus Rienk de Haas van VCR. “Vooral omdat je een helft tegen tien man speelt. We hebben wel een paar goede mogelijkheden gehad waaronder ik zelf maar hun keeper houdt ze er fantastisch uit. De tegenstanders weten inmiddels wie we zijn en stellen zich daar op in; de vorm is er echt nog wel. We hebben het nog in eigen hand, het zou geweldig zijn als we maandag van Birdaard winnen maar ik had liever vandaag al een goede stap gezet.

“Met 0-0 kunnen we tevreden zijn” aldus Pieter Boersma van Friese Boys. “Sander Hoekstra krijgt een domme tweede gele kaart wegens doorzeuren, dat weet hij ook wel. Het was een wedstrijd met kansen over en weer. We hebben een paar wedstrijden verloren dit seizoen die we hadden moeten winnen. Voor ons is het nu gespeeld maar we willen nog wel een paar goede uitslagen neerzetten”

© Verslag: Bokke Dijkstra

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00