Friese Boys in enerverende slotfase langs Eastermar · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Friese Boys in enerverende slotfase langs Eastermar

zondag 04 december 2016

Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Eastermar met 3-2 gewonnen. De thuisclub stond luttele minuten voor tijd met 2-0 voor, zag Eastermar vervolgens gelijk komen, maar won in de slotseconden uiteindelijk via een strafschop.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege de vliegramp in Colombia. Onder de slachtoffers was bijna het gehele team van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense. Het eerste schot was van Pieter Sikkema, maar de Eastermar-speler vond doelman Auke Hoekstra op zijn weg. Na bijna een kwartier was het raak voor Friese Boys. Na een voorzet van Rienk Postma kopte Sander Hoekstra uitstekend in, 1-0. Na een pass van Erik Hilboezen was Hoekstra ook dicht bij 2-0, maar nu ging de bal over. Pier Kempenaar schoot na een half uur spelen naast.

In de tweede helft leek het duel na een kwartier spelen beslist: Na een voorzet van Johannes Beiboer scoorde Pier Kempenaar, 2-0. Sander Hoekstra zag daarna zijn inzet van de doellijn gehaald. Het bleef tot vlak voor tijd 2-0. Verdediger Albert Brouwer ging mee naar voren, zag zijn inzet gestopt, maar scoorde in de rebound, 2-1. Niet veel later lag ook de gelijkmaker in het net toen Kees Schotanus doeltreffend uithaalde 2-2. Zo leek het op een gelijkspel uit de draaien, maar in de slotseconden constateerde scheidsrechter Dennis Dijkstra uit Leeuwarden een handsbal van een Eastermar-speler en mocht Friese Boys een strafschop nemen. Deze werd keihard benut door Johannes Beiboer, 3-2.