Friese Boys in de eerste helft langs VCR · Foto('s):

Friese Boys in de eerste helft langs VCR

zondag 15 maart 2015

Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen VCR met 1-2 gewonnen. Al in de eerste helft namen de Boys een 0-2 voorsprong. Het team van trainer Jaap Visser verzuimde echter de wedstrijd definitief te beslissen waardoor het tot het einde spannend bleef. Friese Boys begon sterk en al na vier minuten was het raak. Marten Starkenburg zette voor en Sean Humphries tikte bij de eerste paal binnen, 0-1. De thuisclub probeerde iets terug te doen maar schoten van Rienk de Haas en Anton Prins verdwenen naast het Friese Boys-doel. Halverwege de eerste helft werd het 0-2. Een schot van Sean Humphries mislukte maar de bal belandde precies voor de voeten van Marten Starkenburg die van dichtbij scoorde, 0-2.

Daarna kregen de Boys mogelijkheden op 0-3 maar Arjen Bosma stuitte twee keer op VCR-doelman Hans Wassenaar. Aan de andere kant zag Rienk de Haas zijn vrije trap goed gestopt door Boys-goalie Auke Hoekstra. Direct na de thee kwam VCR terug. Een voorzet van Erwin Raap werd binnengetikt door Jouke Hoekstra, 1-2. Maarten Starkenburg had de wedstrijd moeten beslissen maar zag zijn schot gestopt door Wassenaar waarna de aanvaller de rebound langs het lege doel schoot. VCR was daarna nog gevaarlijk maar Auke Hoekstra redde uitstekend op een geweldig schot van Anne Wiegersma. Arjen Bosma was met een knap schot nog dicht bij 1-3 maar de bal belandde tegen de lat. In de slotseconden schoot Abe Dreijer een vrije trap in de Friese Boys-muur.