Friese Boys in de tweede helft lang ASC · Foto('s): Sake Beerstra

Friese Boys in de tweede helft lang ASC

zondag 26 april 2015

Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen ASC met 2-0 gewonnen. De doelpunten vielen pas in de tweede helft.
De eerste gevaarlijke momenten kwamen van de gasten. Doelman Auke Hoekstra van Friese Boys redde bij een schot van Hille Wijma en bij een kans van Han Zwart die alleen voor het doel verscheen. Friese Boys werd gevaarlijk via een kopbal van Jelmer Bloem die net naast ging.

De tweede helft gaf een energieker Friese Boys te zien. Eelke Venema schoot over na een vrije trap van Wietse van der Land en invaller Erik Hilboezen schoot na een goede actie naast. Verdediger Eberhard Kloosterman was dicht bij een treffer met een prachtig afstandsschot tegen de paal. De 1-0 viel even later toch. Na een hoekschop van Johan de Vries was het Harmen Hietkamp die inkopte, 1-0. Han Zwart kreeg een mogelijkheid op 1-1 maar schoot over.

Friese Boys verdubbelde daarna de voorsprong. Na een prachtige voorzet van Allard Wijbenga kopte Arjen Bosma fraai in 2-0. Na een voorzet van Oebele de Jong had Han Zwart de aansluitingstreffer op de schoen maar nu ging de bal naast. Het bleef uiteindelijk bij 2-0.