Friese Boys in tweede helft naar gelijkspel tegen AVC · Foto('s):

Friese Boys in tweede helft naar gelijkspel tegen AVC

zondag 16 september 2018

Friese Boys leek in de bekerwedstrijd tegen AVC op een nederlaag af te stevenen. Immers bij de rust leidde de thuisclub verdiend met 2-0, een score die hoger had kunnen zijn. In de tweede helft kwam Friese Boys echter knap terug wat uiteindelijk leidde tot een 2-2 eindstand.

AVC nam al snel de leiding. Spits Durk Ennema profiteerde van een misser in de Friese Boys-verdediging, 1-0. Namens Friese Boys kwam Pier Kempenaar tot een schot maar dat bracht doelman Maikel Hartman niet in de problemen. Aan de andere kant was het wel weer raak: Na een weggewerkte hoekschop belandde de bal bij Pedro Lopez die ineens raak knalde, 2-0.

Folkert Bakker kreeg een unieke kans op 3-0 maar alleen voor het doel zag de AVC-speler doelman Jelmer Bloem redding brengen. AVC mocht even later op de rand van het strafschop gebied een vrije trap nemen. Het harde schot van Tjibbe Haitsma werd door Sander Hoekstra uit de doelmond gekopt. Na een goede actie van Durk Ennema schoot Haitsma over en Jelmer Bloem redde op een schot van Folkert Bakker.

Hoe anders was het spelverloop in de tweede helft. Friese Boys nam het initiatief en werd gevaarlijk via Dirk-Jan Heidstra en invaller Pieter van der Zwaag. Tot doelpunten leidde dit nog niet. Na een overtreding op Marten Starkenburg mocht Friese Boys even later een strafschop nemen die door Sander Hoekstra werd benut, 2-1. Dirk-Jan Heidstra nam een bal ineens op de slof maar het leer suisde over het doel. Het werd gelijk toen Marten Starkenburg profiteerde van een te zachte terugspeelbal, 2-2.

Een vrije trap van Dennie de Haan leek eveneens een doelpunt op te leveren maar doelman Hartman tikte de bal over de lat. AVC werd gevaarlijk via Johannes Norder maar zijn harde schot belandde tegen de onderkant van de lat. Sander Hoekstra leek vervolgens 2-3 te scoren maar de spits vond doelman Hartman op zijn weg. Ook inzetten van Heidstra en nogmaals Hoekstra werden een prooi voor de AVC-doelman. In de slotseconden had invaller Stefan Stuiver de thuisclub de winst kunnen brengen maar zijn inzet ging naast waardoor het 2-2 bleef en AVC naar de volgende bekerronde gaat.