Friese Boys JO9-1 wint met 17-1 van Broekster Wâlden JO9-2 · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

Friese Boys JO9-1 wint met 17-1 van Broekster Wâlden JO9-2

maandag 20 maart 2017

Friese Boys mocht zaterdag de nummer laatst ontvangen op haar eigen sportpark ‘De Saedkampe’. Daar waar Friese Boys nog geen wedstrijd heeft verloren, heeft Broekster Wâlden nog geen wedstrijd gewonnen. Zoals verwacht werd het dan ook een simpele overwinning voor Friese Boys en werd er dankzij de 17-1 overwinning goed aan het doelsaldo gewerkt.

Het duurde even voordat Friese Boys het krachtverschil in doelpunten wist om te zetten, maar na de eerste goal van Wieger gingen de boys helemaal los. Dankzij goals van Tjitze Jenco, Wieger, Jesse en Syl ging de thuisclub met een 7-0 de rust in.

Na rust werd er ook lustig op los gescoord. In de tweede helft wisten deze zelfde spelers wederom te scoren en voegde ook Jarno zich bij de doelpuntenmakers. De sterke achterste linie, inclusief keeper Lennart, van Friese Boys hadden het vandaag relatief rustig. Toch zorgde één moment van concentratie verlies ervoor dat Broekster Wâlden haar eerste goal van het seizoen kon scoren.

Goals Friese Boys: Jesse (4), Tjitze Jenco (3), Syl (3), Jarno (3), Wieger(3) en een eigen doelpunt.

© Verslag: Hendrik Leegstra