Friese Boys maakt het zichzelf moeilijk in Drogeham · Foto('s): Sak Beerstra
  Sak Beerstra

Friese Boys maakt het zichzelf moeilijk in Drogeham

zondag 22 februari 2015

Op sportpark It Doltsje speelde Friese Boys zaterdagmiddag tegen Drogeham. Friese Boys was in de eerste helft oppermachtig maar verzuimde ruim afstand te nemen waardoor het in de tweede helft nog spannend werd.

Direct na het beginsignaal van scheidsrechter De Klein nam Friese Boys het initiatief. Een schot van Marten Starkenburg werd gestopt door Drogeham-doelman Jacob Sietse Bremer. Pogingen van Arjen Bosma en Erik Hilboezen hadden niet het door de Boys gewenste resultaat. Ook Eelke Venema scoorde niet; zijn schot ging hoog over het thuisclub-doel. Na iets meer dan een half uur kreeg Drogeham de eerste mogelijkheid maar Ronald van der Wal stuitte op Boys-goalie Auke Hoekstra. Pal voor de thee hadden de ingevallen Johan de Vries en Eelke Venema geen resultaat voor Friese Boys omdat ook nu de juiste richting ontbrak.

Nadat Arjen Bosma na de rust in de handen van doelman Bremer schoot kreeg de thuisclub een goede kans toen Ronald van der Wal in buitenspelpositie mocht doorgaan. Van der Wal stuitte ook nu op Auke Hoekstra. Direct daarop was het eindelijk raak voor Friese Boys. Erik Hilboezen bracht Marten Starkenburg in stelling die van dichtbij raak schoot, 0-1. Een vrije trap voor Drogeham leverde evenmin een doelpunt op. Rintze de Vries richtte precies in de handen van Hoekstra. Omdat Friese Boys de beslissing niet kon forceren bleef het spannend. Drogeham claimde een strafschop toen Ronald van der Wal werd gehaakt in het strafschopgebied maar kreeg deze niet. Verdediger Tinus Huisma van Drogeham ging in de spits spelen en hij was het die een grote kans op de gelijkmaker kreeg maar Auke Hoekstra redde uitstekend. Pal voor tijd werd het 0-2. Een schot van Marten Starkenburg werd gestopt door doelman Bremer maar Johan de Vries benutte de rebound, 0-2.

“We gaven Friese Boys in de eerste helft te veel ruimte” aldus Tinus Huisma van Drogeham. “Bovendien verspeelden we bijna elke bal. In de tweede helft zetten we meer druk. Ik had een kans op 1-1 maar had de bal misschien verder moeten meenemen. Ik was vermoeid en schoot te slap in. Of we een strafschop hadden moeten krijgen weet ik niet ik stond te ver weg. Over de hele wedstrijd gezien heeft Friese Boys wel terecht gewonnen”

“In de eerste helft ging het goed” wist Marten Starkenburg van Friese Boys. “We scoorden echter niet. In de tweede helft was het voetbal minder. Volgende week krijgen we FC LEO, die moeten we winnen dan is alles nog mogelijk.”

“In de eerste helft voetbalden we beter en kregen we kansen” aldus trainer Jaap Visser van Friese Boys. “Je moet ze er natuurlijk wel inschieten” “In de eerste helft liepen we achter de feiten aan” vond collega Hannie Schievink van Drogeham. “In de tweede helft hadden we kansen op de gelijkmaker. Ons positiespel was niet goed vandaag. Het was te veel zoeken”

© Verslag: Bokke Dijkstra

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00