Friese Boys pakt punt in Frieschepalen · Foto('s):

Friese Boys pakt punt in Frieschepalen

zondag 10 december 2017

Friese Boys heeft in de uitwedstrijd tegen RWF een 1-1 gelijkspel behaald. De thuisclub nam al snel in de wedstrijd een voorsprong maar in de tweede helft wist Friese Boys gelijk te maken. In de slotfase was het nog wel even ‘billenknijpen’ voor de Friese Boys-supporters toen RWF nog goede kansen kreeg maar het bleef gelijk.

De eerste kans was ook voor de thuisclub: Jelmer Donker nam een voorzet van Hilbert Jongsma ineens op de schoen nam maar de bal vloog rakelings over de lat. Ook Friese Boys werd gevaarlijk. Na een corner kreeg de RSW-verdediging de bal niet weg; het leer belandde voor de voeten van Sean Humphries die echter naast knalde. Het was RWF dat de leiding nam, Aanvaller Jacob Veenema kreeg de nodige ruimte en hij krulde de bal fraai achter doelman Jelmer Bloem, 1-0. Nadat Wietse van der Land in de handen van RWF-goalie Jacob-Jan Weening schoot kreeg RWF enkele goede mogelijkheden. Na goed doorkoppen van Hilbert Jongsma schoot Jacob Veenema naast en Wieger Bosma trof van dichtbij de paal. Het bleef daarom tot aan de rust 1-0.

Na de thee gebeurde er aanvankelijk weinig. De eerste kans was meteen raak; via Marten Starkenburg belandde het leer bij Erik Hilboezen die raak schoot, 1-1. De thuisclub ging op jacht naar de winst. Jelmer Bloem redde prachtig na een inzet van Jacob Veenema en de doelman redde ook op een afstandsschot van Cornelis Veenema. In de slotfase kwam Friese Boys onder druk en dat leverde enkele mogelijkheden op voor de invallers Tygo Roersma en Xander Wagenaar maar zij wisten de goed keepende Jelmer Bloem niet te passeren. Bijna had Friese Boys nog gescoord maar dat bleef RWF bespaard; De lob van Pieter van der Zwaag werd een prooi voor doelman Weening. Het bleef daardoor bij 1-1.