Friese Boys via eenvoudige zege naar nacompetitie · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Friese Boys via eenvoudige zege naar nacompetitie

zaterdag 02 mei 2015

Friese Boys was de hele wedstrijd de betere ploeg en drukte dit in de tweede helft ook in doelpunten uit. Uiteindelijk werd een vrij eenvoudige en dik verdiende overwinning behaald. Via een 3-0 overwinning op Niekerk verzekerde Friese Boys zich van een plaats in de nacompetitie.

In de eerste helft had Friese Boys duidelijk het betere spel. De ploeg speelde zeer geconcentreerd en gaf Niekerk weinig tijd om rustig op te bouwen. Uit de vele aanvallen ontstonden kleine kansjes maar er werd nog niet gescoord. De achterhoede met Eberhard, Pieter, Eelke en Allard hadden de aanvallers van Niekerk goed in bedwang, zodat de bezoekers weinig gevaar konden stichten. Keeper Auke moest alleen een paar keer in actie komen bij hoekschoppen en dit deed foutloos. Vanaf de rechterkant gaf Harmen een paar goede voorzetten, maar de echte scherpte ontbrak voorin. De grootste kans in de eerste helft ontstond uit een goede voorzet van Erik waar Arjan net te kort kwam om de bal in te koppen.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Friese Boys was de betere ploeg en gaf Niekerk geen kans. Halverwege de tweede helft kwam dan eindelijk het doelpunt voor Friese Boys. Johan gaf de bal na een goede actie hard voor en Arjan scoorde bij de eerste paal de 1-0. Jelmer probeerde het met een afstandsschot, maar de bal miste de juiste richting. Ludo Bosma kwam in het veld voor Harmen en vlak daarna werd Johan licht in de rug geduwd en de scheidsrechter vond dit genoeg voor een strafschop.

De strafschop werd beheerst raak geschoten door Wietze. Hans verving Erik en vlak hierna kreeg Niekerk de mogelijkheid om iets terug te doen maar het schot werd door een verdediger geblokkeerd. Nadat Arjan een voorzet van Wietze naast schoot werd in de slotminuut via een combinatie van Ludo en Arjan Bosma de eindstand door Arjan op 3-0 bepaald. Een degelijke wedstrijd van Friese Boys die terecht werd gewonnen. Door dit resultaat plaatste Friese Boys zich voor de nacompetitie.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00