Friese Boys wint in Franeker · Foto('s):

Friese Boys wint in Franeker

zondag 31 januari 2016

Omdat het veld in Kollumerzwaag niet bespeelbaar was werd er door Friese Boys zaterdag een oefenwedstrijd in en tegen SC Franeker gespeeld op kunstgras. Friese Boys startte goed en in de tweede minuut verscheen Martin Starkenburg alleen voor de keeper van Franeker. Door gebrek aan ritme kon hij de keeper van Franeker echter niet verschalken.

Het was echter Franeker dat op voorsprong kwam. Na een misverstand tussen Auke en Eelke op de rand van het strafschopgebied. kon de spits van Franeker de bal simpel in het doel schieten. Na een kwartier kwam Franeker op een 2-0 voorsprong via een terecht toegekende en benutte strafschop. Friese Boys kreeg nog een aantal kleine kansjes waaronder een vrije trap van Johannes die met moeite door de keeper gestopt werd. In de rust werd er volop gewisseld.

Rienk, Andries en Martin werden vervangen door Pier, Pieter v/d Zwaag en Jelmer. Het waren ook deze drie jongens die vlak na rust de achterstand verkleinden tot 2-1.Uit een voorzet van Pier kopte Jelmer de bal voor het doel waar Pieter v/d Zwaag de bal inkopte. Friese Boys was nu de betere ploeg maar Franeker scoorde via een uitval toch 3-1. Zonder echt goed te spelen kreeg Friese Boys steeds meer vat op Franeker en Pieter v/d Zwaag reageerde goed op een foute pass in de achterhoede van Franker, omspeelde de keeper en scoorde de 3-2.

Even later kon Pier een bal onderscheppen en met een punter de bal in de hoek van het doel plaatsen, 3-3. In blessuretijd besliste Pieter v/d Zwaag de wedstrijd in het voordeel van Friese Boys. Met zijn derde doelpunt bezorgde hij Friese Boys een 3-4 overwinning.

© Verslag: Siebren de Boer

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00