Friese Boys wint ook tweede oefenduel · Foto('s): Sake Beerstra

Friese Boys wint ook tweede oefenduel

zondag 17 augustus 2014

Na de oefenzege op Boerakker speelde Friese Boys zaterdagmiddag tegen Rottevalle dat uitkomt in de derde klasse. Ondanks een snelle achterstand wist Friese Boys ook dit duel te winnen.

De gasten namen al snel de leiding toen Jelle Witteveen na een vrije trap raak kopte, 0-1. Friese Boys werd gevaarlijk via Sander Hoekstra maar diens inzet werd gestopt door doelman Robert de Jong. Goalie Auke Hoekstra van Friese Boys redde vervolgens bij inzetten van René Mellema en Jorrit Schra. Zeven minuten voor de rust werd het gelijk. Na een één-twee met Sander Hoekstra scoorde Arjen Bosma, 1-1. Johan de Vries miste vervolgens een prima kans om Friese Boys op voorsprong te zetten en namens de gasten kopte verdediger Foppe Doetjes over.

In de tweede helft kwam Friese Boys al snel op voorsprong. Na een vrije trap van Allard Wijbenga kopte Arjen Bosma raak, 2-1. Auke Hoekstra redde daarna uitstekend toen invaller Jan Visser uit een vrije trap hard inschoot. Friese Boys trok in de slotfase de winst definitief naar zich toe. Na een overtreding op Erik Hilboezen gaf scheidsrechter Hielke de Graaf een strafschop die door Hilboezen zelf werd benut, 3-1. In de slotminuut belandde de bal na goed werk van Hilboezen bij Sander Hoekstra die de 4-1 eindstand op het scorebord knalde.

© Verslag: Bokke Dijkstra

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00